Eski vekilden skandal Süleymani değerlendirmesi; su testisi su yolunda kırıldı

Eski vekilden skandal Süleymani değerlendirmesi; su testisi su yolunda kırıldı

AKP eski milletvekili Şamil Tayyar, İranlı komutan Kasım Süleymani’nin Bağdat’ta öldürülmesinin ardından sosyal medya hesabında çok konuşulacak bir değerlendirme yaptı

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, ABD’nin saldırısı ile Irak’ın başkenti Bağdat’ta öldürüldü. İran’dan arka arkaya “intikam” açıklamaları gelirken, tüm Ortadoğu’da tansiyon tekrar yükseldi.

aa-1.jpg

Buna karşın AKP’li eski milletvekili Şamil Tayyar’dan, Kasım Süleymani’nin öldürülmesine ilişkin dikkat çeken bir mesaj yayımlandı. Tayyar kendi sosyal medya hesabından, “Kasım Süleymani’nin ölümü, sadece İran değil terör örgütü PKK ve YPG için de kayıptır” diye yazarak, “PKK’nın en büyük hamisiydi. Su testisi su yolunda kırıldı” ifadelerini kullandı.

 

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül de, Süleymani için "Halep katili" ifadelerini kullandı. Karagül mesajında, "Bir savaş suçlusuydu. ABD’nin Irak’ta yaptığını o Suriye’de yaptı" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.