Eski YÖK Başkanı Prof Dr. Yusuf Ziya Özcan, Davutoğlu'nun partisine katıldı

Eski YÖK Başkanı Prof Dr. Yusuf Ziya Özcan, Davutoğlu'nun partisine katıldı

Eski YÖK Başkanı ve eski Polonya Büyükelçisi Prof Dr. Yusuf Ziya Özcan, yeni parti kurma hazırlığı içerisinde olan Ahmet Davutoğlu'nun ekibine katıldı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu yeni parti çalışmaları devam ediyor. 

Davutoğlu'nun yeni parti çalışmaları sürerken, sürpriz bir gelişme yaşanmış ve FETÖ’cü 15 Temmuz darbe girişimi sırasında eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Nihal Olçok Davutoğlu'nun partisine katılmıştı.

 

O İSİM DE DAVUTOĞLU'NUN EKİBİNE KATILDI

 

Eski YÖK Başkanı ve eski Polonya Büyükelçisi Prof Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın da Davutoğlu'nun partisinin Kurucular Kurulu toplantısına katıldığı öğrenildi.

 

YUSUF ZİYA ÖZCAN KİMDİR?

 

5 Mart 1951'de babasının memuriyeti nedeniyle bulunduğu Ankara'nın Polatlı ilçesinde doğdu.

Türk akademisyen ve büyükelçi. YÖK eski Başkanı, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve ODTÜ'de sosyolog.

Ortaokul ve lise yıllarında astsubay olan babası ile birlikte Anadolu'nun çeşitli kentlerini dolaşmıştır. 1973 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Kürsüsünden mezun olan Özcan, 1973 yılı ile 1975 yılları arasında mezun olduğu okulda asistanlık yaptı.

ABD'den döndükten sonra 1981 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğretim elemanı olarak çalışmaya başlayan Özcan, 1989 yılında doçent oldu.

Öğretim üyeliğinin yanı sıra birçok idari görevlerde de bulunan Özcan, 1982-1983 yılları arasında ODTÜ'de Sosyoloji Bölüm Başkan Yardımcılığı, 1988-1992 yılları arasında da Sosyoloji Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi. 1990-1992 yılları arasında ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevinin ardından, 2003-2004 yılları arasında tekrar ODTÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı oldu.

Özcan, 2004 yılından bu yana TÜBİTAK'ta Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Grubu Sekreterliği görevini yürüttü.

Özcan, 1988-1989 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığında bakan danışmanlığı yaptı.

1992-1994 yılları arasında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak çalışan Özcan, 2004 yılından bu yana Fulbright Komisyonunda Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Özcan, TÜBİTAK'taki görevi süresince Türkiye'yi, NATO'nun ''İnsani ve Sosyal Dinamikler Bölümü''nde temsil etti.

Ulusal ve uluslararası birçok derginin yayın kurulunda bulunan Özcan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Prof.Dr.Yusuf Ziya Özcan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 10 Aralık 2007 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na atanmıştı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.