Eskişehir'de  Irak Türkleri etkinlikleri

Eskişehir'de Irak Türkleri etkinlikleri

Eskişehir'de Irak Türkleri Haftası Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek Hafta boyunca bir dizi etkinliğin ve ziyaretin yapılacağı Irak Türkleri Haftası 5 Şubat Çarşamba günü saat 18.30'da Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde 'Türkiye - Irak İlişkileri ve Son Gelişmeler Işığında Türkmenler" konulu sempozyum ile start alacak.

 

Sempozyuma konuşmacı olarak Mimar Sinan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suphi Saatçi, Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Türkmeneli Demekler Federasyonu Başkanı Kemal Beyatlı, Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Op. Dr. Aydın Beyatlı ve TOBB Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Bilgehan Özpek katılıyor.

 

Anadolu Üniversitesi AKM Salonu'nda 6 Şubatta yapılacak Türkmeneli Müzik Şöleni ile Irak Türkleri Haftası, 7 Şubat'ta "Irak Ulusal Türkmen Tiyatrosu "8. Gün Piyesi" ile Anadolu Üniversitesi AKM Salonu'nda devam edecek. Irak Türkleri Haftası'nın final günü olan 8 Şubat günü ise "Irak'ta Kadın Olmak" Paneli ve Türkmeneli Şiir Şöleni ve Atışmaları" saat 18.00'de Yunus Emre Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak. Irak'ta Kadın Olmak" konulu panele Kerkük Türkmen Milletvekili Jale Neftçi, Türkmeneli Kadınlar Birliği Başkanı Kadriye Ziyai, Konya Irak Türkleri Derneği Başkanı Dr. İlham Beyatlı ve Gülizar Abdulaziz konuşmacı olarak katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.