Esnaf da internetten satış için düzenleme istedi

Esnaf da internetten satış için düzenleme istedi

Koronavirüs salgını günlerinde kapanma tedbirleri nedeniyle zor günler yaşayan esnaf, internetten satış yapan alışveriş siteleri nedeniyle de mağdur olduğunu belirtiyor.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Yasası’nda yapılacak değişiklikler kapsamında internet üzerinden satışlara düzenleme getirilmesinin gündemde olduğunu söyledi. Palandöken, “Ticaret Bakanımız ile de konuştuk. İnternet üzerindeki alışverişler önemli, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasıyla ilgili düzenlemenin yapılmasının gerekliliğini vurguladık. Zaten bakanlıkta da böyle bir çalışma var” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki iftar yemeğinde esnafla bir araya geldi. İftara TESK Başkanı Palandöken de katıldı.

Milliyet’in sorularını yanıtlayan Palandöken, iftarda esnafın salgın dönemindeki sorunlarının giderilmesine yönelik 12 talepten oluşan listenin yanı sıra Perakende Yasası’nda yapılacak değişikliklerin de gündeme geldiğini belirtti.

‘ON BİNLERCE DÜKKAN’

İnternet üzerinden satış yapan alışveriş sitelerinin rekabeti bozduğuna işaret eden Palandöken, “Bir tarafta kozmetik, bir tarafta araba parçası, diğer tarafta ayakkabı sektörünü mahvedici terlik, ayakkabı, naylon... Hem ekonomiye zarar veriyor, hem de piyasa aktörlerinin sayısını azaltıyor, tekelci bir zihniyet oluşuyor. Bir insanının on binlerce dükkanı olur mu yani? Dünyada yok böyle bir şey. İştigal konusu ile ilgili satış yapması gerekli. Bir tane kuryeniz var, deponuzun nerede olduğu belli değil” dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.