Et ve Süt Kurumu'na giden Kılıçdaroğlu içeri alınmadı

Et ve Süt Kurumu'na giden Kılıçdaroğlu içeri alınmadı

Et ve Süt Kurumu'na giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevusu olmadığı için içeri alınmadı.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyada yaptığı duyuru sonrası Et ve Balık Kurumu önüne geldi. Kılıçdaroğlu, bir grup CHP'li vekille birlikte geldiği kurumun önündeki güvenlik görevlileri ile kısa bir görüşme yaptıktan sonra gazetecilere açıklamalar yaptı.

 

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 

"Daha önce de TÜİK'e gitmiştim, emeklilerin, memurların haklarını savunmak için. TÜİK, milyonlarca insanın düşük maaş almasının önünü açıyordu. Daha sonra hakları yenen gençlerin uğradığı haksızlığı duyurmak için MEB'e gitmiştim. KPSS sınavında dereceye giren birçok genç elenmişti. Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Burada bulunmamın temel nedeni. Çocukların haklarını savunmak. Bütün anneler çocukların iyi beslenmesini ister. Yeterli beslenme çocuklar için haktır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Bütün çocukların yeterli beslenmesi gerekir. Tarım bakanı dün katıldığı bir programda "Türkiye'de herkesin karnı tok" diye bir açıklama yaptı. Tarım Bakanı'nın hiçbir şeyden haberi yok."

Kılıçdaroğlu açıklamaları sonrası binanın önünden ayrıldı. 

 

SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞTU


Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok!" ifadelerine yer vermişti.

 

SIRAYLA DENİYOR

 

Geçtiğimiz yılın aralık ayında kendisine randevu vermeyen TÜİK'e baskın ziyaret yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, binaya alınmamış ve kapı önünde yaptığı "Devletin bilgileri, devletin sahip olduğu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalara ana muhalefet partisi liderine açıklanmak istenmiyor. Kapılar kapanıyor. Türkiye'nin geldiği nokta açısından önemlidir" gündem oluşturmaya çalışmıştı.

Kılıçdaroğlu, TÜİK ziyaretinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na giderek aynı taktiği denemişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.