Et ve Süt Kurumu'nun fiyatları belli oldu! Kasapla aradaki fark yüzde 50'ye yakın

Et ve Süt Kurumu'nun fiyatları belli oldu! Kasapla aradaki fark yüzde 50'ye yakın

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ramazan boyunca Et ve Süt Kurumu'nun 18 satış mağazasında ve Tarım Kredi marketlerin 150'sinde ucuz et satışlarının başladığını duyurmuştu. Et ve Süt Kurumu'nda fiyatlar belli oldu.

Kırmızı et fiyatlarına gelen zamlar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ramazana kadar ucuz etin vatandaşla buluşması için talimat vermişti.

Ucuz et için güzel haber dün akşam Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den geldi. Kirişci, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla Ramazan ayı boyunca market ortalamalarının yüzde 15-20 altında, önce Et Süt Kurumu'nun 18 satış mağazasında ve devamında da Tarım Kredi marketlerinin 150'sinde ucuz et satışının başladığını duyurdu.

Et ve Süt Kurumu'ndan satılan et fiyatıyla, kasaptaki et fiyatları arasındaki fark vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı.

 

İşte Et ve Süt Kurumu'ndan ucuz et fiyatları...

 

Kasaplardaki rakamlara bakıldığında dana pirzola 255 TL'ye satılıyor. Et ve Süt Kurumu'nda ise pirzolaya 152 TL ödeme yapılıyor. Dana kıyma da kasapta 160 TL'ye etiketlenirken, Et ve Süt Kurumu'nda bu rakam 83 TL. Yani Et ve Süt Kurumunda sığır kıyma kasaptaki fiyatın yarısına satılıyor. Tavuk ürünlerine bakıldığında tavuk but kasapta 49 TL, Et ve Süt Kurumu'nda 28 TL. Tavuk fileto da 83 TL'ye kasapta, 44 buçuk TL'ye de Et ve Süt Kurumu'nda etiketleniyor. Ve işlenmiş et ürünleri... Orada da sucuk kasapta 150 TL, Et ve Süt Kurumu'nda 95 TL'ye satılıyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.