Eurovision Şarkı Yarışması’na yeni kural

Eurovision Şarkı Yarışması’na yeni kural

Bu sene koronavirüs nedeniyle gerçekleştirilemeyen Eurovision Şarkı Yarışması’nın kuralları, sadece bir yıllığına değiştirildi. Avrupa Yayın Birliği’nin Referans grubu vokallerin daha önce kaydedebileceğini açıkladı.

Rotterdam’da gerçekleşecek 2021 Eurovision Şarkı Yarışması’nın kuralları, Yarışma yönetim kurulu olan Referans Grubu tarafından onaylanmış ve gelecek yılki yarışmaya katılmak isteyen EBU üyelerine dağıtıldı.

Eurovision Şarkı Yarışması’nın sürdürülebilirliğini sağlamak adına alınan önlemlerin bir parçası olarak, bir yıllık deneme süreci esasına dayanarak vokallerin (armonilerin) destek hattından kaldırılmasına karar verdi. Değişimin arkasındaki fikir, katılımcı yayıncılara yeni yaratıcı fikirler keşfetme, 2021 için daha küçük bir heyetle seyahat etme ve ev sahibi ülkeye teknik yüklerini azaltma imkanı vermeyi amaçlıyor.

Ayrıca şarkı yazar ve yapımcılarının eserlerini orijinal bestelerine olabildiğince en yakın versiyonlarıyla sunmalarına ve en önemlisi de yarışmanın zamana bağlı olarak ilerlemesini sağlama amacı taşıyor.

 

Türkiye ilk defa 1975 yılında Semiha Yankı ile katıldığı, 2003'te Sertab Erener'in 167 puan alarak birinciliği kazandığı Eurovision Şarkı Yarışması'na son olarak 2012 yılında Can Bonomo ile katılmış ve yarışmada bir daha bulunmama kararı almıştı.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.