Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi!

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ev hanımlarına emeklilik hakkı getiriyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında Nebati, Mersin’in önemli bir ticaret, tarım ve turizm kenti olduğunu belirterek, AK Parti iktidarları boyunca kente önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

Nebati, kente hizmet etmeye geldiklerini ifade ederek, “Buradaki tüm hemşerilerimizle Mersin’e hizmet etme noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bir iş adamı olarak da Serbest Bölge, Mersin Limanı, Marina, fabrikalarda, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsasındaki dostlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, olağanüstü bir çaba sarf ederek Mersin’e hizmet edeceğiz.” dedi.

 

“EV HANIMLARINA EMEKLİLİK HAKKI GETİRİYORUZ”


Aile ve Gençlik Bankası kuracaklarını anlatan Nebati, şu bilgileri verdi:

 

“Bu kapsamda ilk müjdemiz ev hanımlarımıza. Evlerimizin yükünü çeken ev hanımlarına emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini de biz karşılayacağız. Yıpranma hakkı da vererek ev hanımlarının daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız.

 

EVLENMEK İSTEYENLERE 48 AY VADELİ 150 BİN TL KREDİ


Bakan Nebati; “Gençlerimizi de unutmadık. Eğitimlerinden iş kurmalarına ve evliliklerine kadar her aşamada gençlerimizin yanında yer alıyoruz. Hem hibe hem de faizsiz kredi şeklindeki maddi desteklerle gençlerimizi hayata hazırlıyoruz. Evlenmek isteyen gençlerimize 2 yılı ödemesiz 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin lira kredi sağlayacağız. Üçüncü müjdemiz ailenin tüm fertlerine. Her ailede en az bir kişinin istihdama katılmasını temin edeceğiz. Böylece en az bir ferdinin çalışmadığı aile bırakmamış olacağız. Bu amaçla istihdam edilen kişinin gerekirse sigorta primini, gerekirse maaşının bir kısmını biz karşılayacağız.” dedi


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.