Ev hizmetlerinde çalışan sigortalı sayısı 42 bin 562

Ev hizmetlerinde çalışan sigortalı sayısı 42 bin 562

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, 2017 yılı temmuz ayı itibarıyla primleri işverenler tarafından ödenen ve ev hizmetlerinde çalışan sigortalı sayısının 42 bin 562 olduğunu söyledi.

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini yanıtlayarak, Sosyal Güvenlik Kurumu verilerinden edinilen bilgiye göre, 2017 yılı Temmuz ayı itibarıyla primleri işverenler tarafından ödenen ve ev hizmetlerinde çalışan sigortalı sayısının 42 bin 562 olduğunu bildirdi. 

Bakan Sarıeroğlu, 2017 yılı Temmuz ayı itibarıyla on günden az çalışan sigortalı sayısının ise 6 bin 124 olduğunu belirtti. Bakanlığı tarafından, kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik denetimler ile bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetlerinin yürütülmekte olduğunu ifade eden Sarıeroğlu,"Yapılan denetimler sonucunda kayıt dışı çalıştığı tespit edilenler kayıt altına alınmakta ve işverenler hakkında idari yaptırımlar uygulanmaktadır" açıklamasında bulundu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.