Ev sahiplerine 5 bin TL, kiracılara 3 bin TL kira yardımı!

Ev sahiplerine 5 bin TL, kiracılara 3 bin TL kira yardımı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kiracılara verilecek kira yardımının artırıldığını duyurarak "Ev sahiplerine 5 bin TL, kiracılara 3 bin TL kira yardımı yapılacak." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'da deprem gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde hasar tespitinin bugün itibarıyla yüzde 80 seviyelerine geldiğini, birkaç gün içerisinde tamamlanacağını bildirdi.

 

"HASARLI BİNALARA BİR KEZ DAHA BAKACAĞIZ"


Kurum, "Hasar tespitleri esnasında Hatay Defne ve Samandağ merkezli iki deprem yaşadık, bu bölgelerde orta hasarlı ve az hasarlı binalara bir kez daha bakacağız." dedi.

 

"1999 ÖNCESİ YAPILARIN YÜZDE 98'İ YIKILDI"


Bakan Kurum "1999 öncesi yapılan, mühendislik hizmeti almamış, denetime tabi olmamış yapıların yüzde 98'inin yıkıldığını görüyoruz" açıklaması yaptı.

 

EV SAHİPLERİNE 5 BİN, KİRACILARA 3 BİN LİRA KİRA YARDIMI


Kahramanmaraş merkezli depremlerden 16 gün sonra yurttaşların kalıcı konutlarının sözleşmelerinin imzalanmaya başlandığını söyleyen Kurum, "Ev sahiplerine 5 bin lira kira yardımı yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kiracılara yapılacak kira yardımının da 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılması talimatı verdi" diye konuştu.

 

"DÜKKANLARI BİNA ALTINA KOYMAYACAĞIZ"


Deprem bölgesinde yapılacak konutlara kat kısıtlaması getireceklerini söyleyen Kurum, "Dükkanları mümkün olduğunca bina altına koymayacağız, bina yanına koyacağız" dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.