Ev sahiplerine 'merhamet' çağrısı yapan Diyanet'in 'merhameti' lafta kaldı: Yurt ücretleri el yakıyor

Ev sahiplerine 'merhamet' çağrısı yapan Diyanet'in 'merhameti' lafta kaldı: Yurt ücretleri el yakıyor

Cuma hutbesinde ev sahiplerine merhametli olmaları çağrısı yapan Diyanet, kendi yurtlarında tam tersini uyguladı. Özel yurt ücretleri 3 bin liradan başlarken Diyanet yurdunda en az 5 bin 800 lira isteniyor.

Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala, büyük kentlerde zaten yüksek olan konut kiraları daha da tırmandı. Öğrenciler büyük sıkıntı içinde. Ev sahibi-kiracı kavgaları ise ölümle sonuçlanıyor. Durum böyleyken Diyanet İşleri Başkanlığı, önceki gün camilerde okunan Cuma hutbesini bu konuya ayırdı.

Dev bütçesiyle adeta bir karadeliğe dönen Diyanet’in hutbesinde ev sahiplerine merhametli olmayı önerdi.

"Ahîlik: Dürüstlük ve Merhameti Ticarete Hâkim Kılmak" başlıklı hutbede “Merhametli bir ev sahibi, kiracısının da bir aile geçindirdiğini unutmaz. Daha çok kazanma hırsıyla insan onuru çiğnenemez. İnsanların zor durumda olmaları istismar edilemez” denildi.

Ev sahiplerine bu öneri yapılırken Türkiye Diyanet Vakfı’nın ülkenin birçok yerinde bulunan ve üniversite öğrencilerinin kalabildiği yurtlardaki fiyatlarda merhametin izine rastlanmadı. İstanbul Kadıköy Kız Öğrenci Yurdu’nda 6 kişilik, ranza sistemli bir odanın 10 aylık ücretinin 58 bin lira olduğu ortaya çıktı.

Oysa Kadıköy’de 4 bin lira aylıkla özel bir öğrenci yurdu bulmak mümkün. Vakfın İstanbul Ümraniye’deki yurdunda 4 kişilik odanın yıllık ücreti ise 70 bin liraya çıkıyor. Ankara Altındağ’daki yurdunda 4 kişilik baza sistem odasına ise yine 58 bin lira talep ediliyor.

Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdunda dört kişilik bazalı oda fiyatı ise aylık 510 TL. Sabah ve akşam yemeği ücretsiz.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.