Evde kalanların tercihi polisiye romanlar

Evde kalanların tercihi polisiye romanlar

Ayrıksı Kitap salgın esnasında evde kalanlar için ‘Benzersiz eserleri okuyucuyla buluşturma’ hedefiyle yola çıktı. ‘Yayınevi’nin #EvdeKal sürecinde geçtiğimiz aylarda yayımladığı Martin Beck serisi kitapseverlerin buluşma noktası oldu.

Bir süredir dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle tüm herkesin evlerde vakit geçirmeye başladığı bugünlerde kitapseverlerin polisiyeye olan ilgisi artınca polisiyeye yöneldi. Modern polisiye edebiyatının mihenk taşlarından olan İsveçli yazarlar Maj Sjöwall ve Per Wahlöö’nün 1960 ve 70’lerde kaleme aldıkları “Martin Beck” efsanesi, okurların evde bolca vakit geçirdiği süreç boyunca Ayrıksı’nın en çok okunan kitapları arasında yerini aldı.

 

Ayrıksı Kitap tarafından şimdiye dek serinin ilk dört kitabının yayımlandığı Martin Beck serisinde yer alan “Kanaldaki Kadın”, “Duman Olan Adam”, “Balkondaki Adam” ve “Gülen Polis” okurların büyük bir merakla okuduğu kitaplar arasında yer aldı. Kanalda bulunan ve kimliği bilinmeyen bir kadının ölümünü araştıran Komiser Martin Beck’in macerasının anlatıldığı “Kanaldaki Kadın,” arkasında hiçbir iz bırakmadan kaybolan İsveçli bir gazetecinin vakasını anlatan “Duman Olan Adam,” Stockholm’de kız çocuklarının peşinde olan bir katilin hikâyesini anlatan “Balkondaki Adam” ve otobüste öldürülen dokuz yolcunun katilinin bulunmasını konu edinen “Gülen Polis,” polisiye severler tarafından en çok tercih edilen kitaplar oldu.

 

Bu seriyi büyük bir keyifle okuyan okuyucuları çok bekletmeden, serinin beşinci kitabı olan “Kayıp İtfaiye Arabası” da çok yakında yayımlanacak.

 

 

1korona-072.jpg1youtube-125.jpg

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.