#evdekalanlar kitap okudu

#evdekalanlar kitap okudu

COVID-19 salgını nedeniyle evde vakit geçirenler başta kitap okuma olmak üzere, puzzle, jenga, scrabble ve tabu gibi faaliyetlere yöneliyor. D&R firması salgının çıktığı günden bu yana kendi internet sitesinden yapılan alışverişlerin analizini yaptı.

Siteden alınan veriler, evde geçen zamanın paylaşım, birliktelik gibi kavramları öne çıkardığını gösteriyor. D&R’ın son dönemdeki satışları, evde geçen sürede kitap okuma oranlarının yükseldiğini ortaya koyuyor.

 

Kitap kategorisinde ilk sırayı romanlar alıyor. Kişisel gelişim kitapları da bu dönem çok ön planda. Kişisel gelişim kitaplarını çocuk ve gençlik, araştırma ve tarih kitapları takip ediyor. Edebiyat klasikleri, sağlık kitapları, psikoloji ve felsefe kitapları da, en çok sipariş verilen türler arasında yerini alıyor.

 

 

Çocuklarının evde sıkılmadan vakit geçirmesini isteyen aileler, tuval seti, maske boyama seti, birleştir-oyna setlerine yöneliyor. Ailelerin bir başka tercihi de çocuklarda yaratıcılık ve hayal gücünü güçlendiren Lego setleri. Aynı zamanda çocukların ilgisini çekecek boyama kalemleri ve hobi kalemlerinin satışında da artış gözleniyor. Ailelerin kitap konusunda tercihi ise çocuklara yönelik eğitim-etkinlik kitapları ile masal ve öyküler… Çocuk kitaplarında, klasik haline gelen Şeker Portakalı başı çekiyor.

1youtube-018.jpg

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.