Evinizin Yeni Güvenlik Görevlisi Bir Drone Olabilir

Evinizin Yeni Güvenlik Görevlisi Bir Drone Olabilir

Ring isimli döner kanatlı insansız hava aracı (İHA) sayesinde artık tek bir cihazla evinizin istediğiniz her yerini görüntüleyebilirsiniz.

Güvenlik kameraları günümüzde evlerin ve iş yerlerinin güvenliğinin sağlanmasında sıkça kullanılıyor. Ancak bu kameralar belirli bir görüş alanına sahip. Evinizdeki her yerin görüş alanına girmesini istiyorsanız, farklı konumlara çok sayıda kamera yerleştirmeniz gerekiyor. Ring isimli döner kanatlı insansız hava aracı (İHA) sayesinde artık tek bir cihazla evinizin istediğiniz her yerini görüntüleyebilirsiniz.

Ring, üzerinde yüksek çözünürlükte görüntü kaydeden bir kamera bulunan küçük bir İHA. Cihaz, kullanıcı tarafından seçilen rotayı takip ederek uçuyor. Bu sayede evde pencerenin açık kalıp kalmadığını veya ütüyü prizde takılı unutup unutmadığınızı kontrol edebiliyorsunuz.

Ring, alarm sistemine entegre edilebiliyor. Böylece alarm sistemini harekete geçiren bir durum ortaya çıktığında otonom olarak havalanıyor ve sorunun neden kaynaklandığını bulmaya çalışıyor.

Ring sadece uçuş modundayken görüntü kaydediyor, platformuna takılı olduğu zamanlarda ise kameranın önünde fiziksel bir engel bulunuyor. Böylece cihazla ilgili mahremiyet sorununun en aza indirilmesi hedefleniyor.

Rign’in pervanelerinin etrafında tehlike oluşturmaması için koruyucu bir dış çerçeve var. Ayrıca cihazın eşyalara ya da insanlara çarpmaması için çarpışma önleyici bir teknoloji kullanılıyor. Ring’in en önemli dezavantajı ise uçarken pervanelerinin çıkardığı ses.

Döner kanatlı İHA’lar kargo taşımacılığından doğa gözlemlerine, tarım alanlarının sulanmasından askerî teknolojilere birçok alanda her geçen gün yaygınlaşarak kullanılıyor. Ring isimli cihaz, döner kanatlı İHA’ların yakın gelecekte güvenlik görevlilerinin yerini alabileceğini gösteriyor.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.