Evlat nöbetindeki anne: Sizi almadan buradan gitmeyeceğiz

Evlat nöbetindeki anne: Sizi almadan buradan gitmeyeceğiz

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 595'inci gününde 226 aile ile sürüyor.

2015 yılında, 18 yaşındayken kaçırılan kızı Fadime için oturma eylemi yapan Hatice Levent, eylemlerinde kararlı olduklarını söyledi.

Hakice Levent, 'Hastalık, kar, yağmur ve çamur demeden biz buradayız. Sizi almadan buradan gitmeyeceğiz. Yavrularımızı almadan geri dönüşümüz olmayacak buradan' dedi.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 24 OLDU

Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda, Melik Aslan'ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik'in oğlu Veysi, Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış'ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar'ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş'ın oğlu Ramazan, Sever Fidan'ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin'in oğlu Erdal Çetin, FahrettinMeryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Selma Han'ın oğlu Onur'un da teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 24 oldu.

'YETER ARTIK BİZE ÇEKTİRDİKLERİ EZİYET'

Kütahya’dan gelen Hatice Levent, 18 yaşındayken, 2015 yılında Bitlis’te üniversite öğrencisiyken terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttiği kızı Fadime için 22 Eylül'de oturma eylemine katıldı. Kızı Fadime'ye teslim olması için çağrıda bulunan Hatice Levent, eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. Levent, "Kızım, arkadaşlarının elinden tut ve kaçın gelin. Yeter artık bize çektirdikleri eziyet. Bizden ne istediler? 2 seneye yakındır bir buradayız. Hastalık, kar, yağmur ve çamur demeden biz buradayız. Sizi almadan buradan gitmeyeceğiz. Yavrularımızı almadan geri dönüşümüz olmayacak buradan. İster ölüm ister ne olursa olsun biz evlatlarımızı istiyoruz. Fadime, beni duyuyorsan eğer yavrum, dön geri gel. Ben senin arkandayım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Allah razı olsun. Ceza falan vermeyecekler. Ne olursunuz geri dönün yavrum mağaralarda ne yapıyorsunuz. Ne hallerdesiniz acaba dönün geri" dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.