Evlenecek çiftlerin tercihi kira

Evlenecek çiftlerin tercihi kira

Düğün.com sitesi, evlenecek çiftlerin tüketim alışkanlıklarıyla ilgili bir anket yayınladı. 1500 kişinin katıldığı gelin ve damat adaylarının yüzde 65’inin satın almak yerine kirada oturmayı planladığı ortaya çıktı.

Katılımcıların yüzde 65’inin gelinlerden, yüzde 30’unun damatlardan, yüzde 5’inin ise çiftlerin yakınlarından meydana geldiği ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Yüzde 55’inin 25-30 yaş aralığında olduğu katılımcılardan gelen yanıtlar, düğün hazırlıklarının ekonomik ve sosyal boyutu ile teknolojik gelişmelerin etkilerini de içerdi.

 

 

ORTALAMA 35 BİN TL KREDİ ALINIYOR

Düğün hazırlıklarının maddi boyutu anket katılımcılarının ilgiyle cevapladığı sorular arasındaydı. Düğün hazırlıklarına en az 6 ay önce başlayan çiftlerin sadece ev kurmak için ortalama 50 bin TL. harcadığı ve yüzde 35’inin de harcamalar için kredi çektiği gözlendi. Çekilen kredi miktarının ise ortalama 35 bin TL olduğu ortaya çıktı.

 

Ayrıca anket sonucuna göre çiftlerin yarısının ödemeleri kredi kartlarıyla gerçekleştirdiği de belirlendi. Bununla birlikte yüzde 65’inin ise kirada oturmayı tercih ettiği görüldü.

 

 

TERCİH MAĞAZADAN ALIŞVERİŞTEN YANA

 

Teknolojik gelişmeler evin eksikliğini tamamlarken de imdada yetişiyor. Çiftler online alışverişle en çok sofra takımı, dekorasyon ürünleri, ev tekstili, küçük ev aletleri, pişirme gereçleri ve aydınlatma ürünleri satın alıyor. Online alışveriş yapan çiftlerin yüzde 70’i ise akıllı telefon kullanıyor.

 

Ancak ankete göre, çiftler mobilya ve beyaz eşya gibi uzun yıllar kullanacakları ürünleri mağazada görüp almayı daha çok tercih ediyor. Adayların yüzde 72’si bu tip ürünleri yerinde inceleyip satın alırken, yüzde 16’sı da yine mağazalarda inceleyip internet üzerinden sipariş veriyor. Yüzde 12’lik kesim ise doğrudan online alışveriş yapıyor.

 

 

Çiftler düğünün ardından stres ve yorgunluk atmak için ise genellikle yurt içini seçiyor. Yüzde 58’i balayını yurt içinde geçirirken, yüzde 22’lik kesimin tercihi ise yurt dışı oluyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.