Evlenme teklifini reddedince öyle birşey yaptı ki.

Evlenme teklifini reddedince öyle birşey yaptı ki.

Evlenme teklifini reddeden kadının evine molotof attı

SAMSUN'da sevdiği kadının kendisinden ayrılmak istemesi üzerine evine molotof kokteyl atarak yangın çıkarttığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 23 yaşındaki Gülüm Karakoç, hakim karşısına çıktı. 

 

Karakoç kimseyi yaralamak istemediğini öne sürdü. Duruşmaya katılan 37 yaşındaki Zübeyde A. ile annesi 59 yaşındaki Meryem A. da sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Olay, Samsun'un merkez Atakum İlçesi'ndeki Yeni Mahalle'de geçen yıl Aralık ayında meydana geldi. Gülüm Karakoç, Zübeyde A.'ya evlenme teklifinde bulundu. Zübeyde A., aralarındaki yaş farkı nedeniyle bu teklifi kabul etmedi. Karakoç, buna sinirlenerek gece geç saatlerde kadının oturduğu eve gitti. Işıkların kapalı olduğunu gören Gülüm Karakoç, misafir odasının camından içeriye molotof kokteyli atarak kaçtı.

Kızı Zübeyde o gece evde bulunmadığı için yalnız olan ve camın kırılmasıyla uyanan yürüme engelli anne M.A., dumanları görünce sürünerek kapıyı açıp dışarı çıktı. Yangın da komşuların haber vermesiyle gelen itfaiye ekibince söndürüldü.

Şikayet üzerine tutuklanan Gülüm Karakoç, hakkında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaralama ve mala zarar vermek suçundan dava açıldı. 8 yıla kadar hapsi istenen Karakoç, ifadesinde "Kimseye zarar vermek istememiştim. Işıklar yanmıyordu. Zübeyde A.'nın odasının camına vurdum. Cevap gelmedi. Evde olmadıklarını anladım. Akaryakıt istasyonundan aldığım benzini koyduğum şişeyi yakıp camdan içeri attım. Meryem A.'nın evde olduğunu bilmiyordum. Zübeyde evlenme teklifimi kabul etmeyince çok sinirlenmiştim" dedi.

Duruşmaya katılan Meryem ve kızı Zübeyde A. ise sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Anne Meryem A., çıkan yangından dolayı dairesinde 15 bin lira zarar olduğunu ve sanığın zararı karşılaması halinde şikayetçi olmayacağını söyledi.

Zübeyde A. da sanıkla aralarında bir ilişki bulunmadığını dile getirip şikayetçi olmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti ise sanığın tutukluluğunun devamına karar verip, yangından dolayı meydana gelen zararı ödemesi için duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.