Eylemler Türkiye geneline yayıldı-CANLI

Eylemler Türkiye geneline yayıldı-CANLI

Ankara'da Kızılay'da, İstanbul İstiklal Caddesi, Kadıköy ve İzmir Alsancak'ta Berkin Elvan'ın ölmesini protesto eden gruplara polis müdahale etti.

Kadıköy'de protestocular arasından bir grup Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden AK Parti Kadıköy İlçe Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Ancak polis ekipleri göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etmeye başladı. Gruptan bazı kişiler de polise taş, şişe ve havaifişekle karşılık verdi. Bu sırada, çevredeki çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Çatışmanın ortasında kalan gözleri görmeyen bir kişi ise, polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Protestocu grup ise ara sokaklara kaçarak dağıldı. Olaylar sırasında caddeden geçen bir İETT otobüsü de taşlandı. Gerginlik devam ediyor.

 

Ankara ODTÜ'den sonra Kızılay'da polis müdahalesi geldi. Şu saatlerde bir grup gösterici İstiklal Caddesi'nden Taksim'e doğru yürüyor. Polis göstericilere müdahale etti.



İstiklal Caddesi'nde, bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem yapmaka isteyen kalabalık bir grup toplantı. İstikala Caddesi'nde Taksim meydanı'na yürümek isteyen gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ediyor. 



İstiklal Caddesi'nde polis mudahalesi sırasında bir gösterici akrepin altında ezilmekten son anda kurtuldu. Akrepin İstiklal Caddesi'nde ilerlediği an bir grup göstericin bağırışları duyuldu. Akrep durdu, kendinden geçmiş bi gösterici arkadaşlarının yardımı ile akrebin önünden kaldırıldı. Olay yerinden uzaklaştırılarak bir kafeye götürülen gösterici daha sonra ambulansa konuldu.

 

 

Beşiktaş'ta Berkin için çok sayıda kişi toplandı!


Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle, akşam saatlerinden itibaren çok sayıda kişi Beşiktaş Çarşı Meydanı'ndaki Kartal Heykeli önünde toplanmaya başladı.



"Berkin Elvan onurumuzdur" ve "İstanbul Berkin'e sahip çık" şeklinde sloganlar atan grup, Ihlamurdere Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Gruba, evlerin pencere ve balkonlarından tencere-tava çalanlar da destek verdi. Sayıları 2 bini aşan kalabalık içinden bazı kişiler, cadde üzerinde bulunan AK Parti seçim bürosunun camlarını kırdı. Ellerinde Berkin Elvan'ın posterlerini taşıyan grup, Nişantaşı üzerinden Harbiye'ye ulaştı.

 
Kocaeli Üniversitesi'nde, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle dersleri boykat eden ve protesto gösterisi yapan 300-400 kişilik öğrenci grubu saat 15.45 sıralarında Rektörlük binasına girmek istedi. Ancak, özel güvenlikçiler izin vermeyince aralarında arbede çıktı. Öğrenciler kapıları zorlayınca bu kez Çevik kuvvet'ten yardım istendi.

Kampüse giren Çevik kuvvet ekipleri cop ve biber gazıyla öğrencilere müdahalede bulundu. Öğrenciler de polise taş atarak karşı koydu.

İzmit'te Cumhuriyet Parkı'nda saat 18.00'den itibaren toplanmaya başlayan ve sayıları 2 bini aşan kalabalık, saat 19.30 sıralarında Ak Parti il binasının da bulunduğu Perşembe Pazarı Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Diğer katılımlarla kalabalığın sayısı 3 bini aşarken hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Yürüyüş sırasında herhangi bir müdehalede bulunmayan polis, Perşembe Pazarı Meydanı'nda kalabalığın Ak Parti binasına yürümemesi için burada geniş güvenlik önlemleri aldı. 
 
 

 ADANA

Adana'da, Gezi eylemlerinde başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için yürüyen gruba polis müdahale etti. Su ve biber gazı sıkılan eylemciler de polise taş attı.

KESK Adana Şubeler Platformu tarafından organize edilen eylem nedeniyle kentin çeşitli noktalarından toplanan gruplar, sloganlar atarak Atatürk Caddesi'ne geldi. Çevik kuvvet polisinin panzer ve TOMA'larla önlem aldığı, daha önce gezi protestolarının da merkezi olan Atatürk Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, Berkin Elvan için sloganlar atıp, hükümeti protesto etti. Polisin izin vermemesine rağmen, protestocular yürüyüşe geçti. Ak Parti İl Başkanlığı'na kadar yürümek isteyen grubun önü Sular Kavşağı'nda kesildi. Polis, yürümekte direnen gruba su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Eylemciler de polis taş atarak müdahaleye direndi. Eylem nedeniyle kentin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi araç trafiğine kapatıldı.




MAĞAZALARA KAÇTILAR


Biber gazından etkilenen onlarca kişi ise cadde üzerindeki mağazalara sığındılar. Göstericiler, biber gazından etkilenen arkadaşlarına ilk müdahaleyi kendi imkanlarıyla yaptı.



MHP MÜZİK YAYINI YAPMADI


Öte yandan MHP'nin Belediye Başkan adaylarının tanıtım araçları ve seçim merkezlerinde de Berkin Elvan'ın ölümü üzerine müzik yayını yapılmadı. MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, attığı twitterde ve yayınladığı mesajda, 'Berkin'in ölümü ve ailesinin acısından dolayı üzgünüz. Bugün seçim otobüslerimiz şarkılarımızı, türkülerimizi çalmayacak çünkü; yastayız!' dedi. 




DENİZLİ


Polis, TOMA’lar ve biber gazıyla müdahale ederken, ortalık savaş alanına döndü.

İstanbul'daki Gezi eylemleri sırasında başında isabet eden gaz fişeği ile yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın, 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesini Denizli’de bir grup tarafından protesto edildi. Gruba, polis, TOMA’lar ve biber gazıyla müdahale ederken, ortalık savaş alanına döndü. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi biber gazından etkilenip, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, çok sayıda eylemcinin gözaltına alındığı olaylar sürüyor.

Denizli’de bugün saat 18.00 sıralarında, Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek isteyen yaklaşık 600 kişi, Delikliçınar Meydanı’nda toplandı. Grup bür süre slogan attıktan sonra İstiklal Caddesi yönüne yürüyüşe geçmek istedi. Polisin uyarısına rağmen grup yürümeye başlayınca, bu kez TOMA’lar harekete geçti. 4 TOMA birden gruba su sıkmaya başladı. “Katil polis defol”, “Sokaklar bizimdir”, “Berkin’in katilleri”, “Katil polis hesap verecek”, “Berkin’in katili AKP’nin polisi” sloganları atan eylemciler ara sokaklara kaçmaya çalıştı. Eylemciler, TOMA’lara taş ve çeşitli cisimler fırlattı. Çevik kuvvet ekipleri hazır bekletilirken, TOMA’lar yaklaşık 1 saat boyunca, eylemcilerin Gazi ve Lise Caddesi’nde kurduğu barikatlara su sıktı, çok sayıda biber gazı atıldı. 

Eylemciler, sokak aralarından polise sürekli taş attı. Biber gazı ve atılan gaz bombalarından, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi etkilendi. Gazdan etkilenlere ambulanslarda ve hastaneye kaldırılarak müdahale edildi. Polis, Gazi Bulvarı ile Atatürk, Lise ve İstiklal caddelerindeki eylemcilerin kurduğu barikatlara TOMA’larla müdahale etti. Bunun üzerine eylemciler, polise havaifişek atarak karşılık verdi. sokak aralarına kaçan eylemciler ile polis arasındaki arbede sürerken çok sayıda kişi gözaltına alındı.

GEBZE


Gebze İlçesi'nde de sosyal medya üzerinden örgütlenerek Hükümet Caddesi Yeni Çarşı girişinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi hükümet aleyhine sloganlar attı. Protestoculara CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ile CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz ile sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Berkin Elvan’ın fotoğraflarının bulunduğu afişlerle Gebze Yeni Çarşı girişinden yürüyüşe geçen grup 'Berkin’in Katili AKP’nin Polisi', 'Hükümet İstifa', 'Her Yer Taksim Her Yer Direniş', 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' sloganları attı. Gebze Eski Çarşı girişine gelen grup Ak Parti Gebze ilçe binası önünde geniş güvenlik önlemleri alan polise yumurta ve pet şişe attı. Grup Ak Parti binasına saldırmak isteyince polis ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Sloganlar atarak yürüyüşü sürdüren grup Ak Parti'nin Osman Yılmaz Mahallesi Millet Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunun camlarını kırdı. 

ANTALYA


Akşam saatlerinde Berkin Elvan için toplanan grupla polis arasında gerginlik yaşandı. Polisin TOMA ve biber gazıyla müdahale ettiği gruptakilerden bazıları ise polise havai fişek attı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken kafasına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra sabah saatlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan için öğle saatlerinde Akdeniz Üniversitesi’nde başlayan eylem, akşam saatlerinde Kazım Özalp Caddesi, ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Kapalı Yol girişinde toplanan yüzlerce kişi ‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’ pankartları ve Berkin Elvan fotoğraflarıyla yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’na doğru yapılan yürüyüş sırasında polisin yakın bölgelerde barikat kurduğunu gören grup, duruma tepki gösterdi. 

Sonrasında gruptan bazıları polise taş attı, bazıları da çevredeki dükkanlardan eline geçirdiği masa ve sandalyeleri fırlattı. 

Biber gazı kullanarak grubu dağıtmaya çalışan polis geri çekilmek zorunda kaldı. Grup daha sonra yürüyüşüne devam etti. Atılan taşlardan dolayı iki polisin hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Gruptakilerden bazıları ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu billboardları karaladı, afişlerin üzerine 'Hırsız var', 'Katil var' diye yazdı. 

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup, burada eylemini sürdürdü. Hükümet ve polis aleyhine slogan atan gruba bir süre sonra polis müdahale etti. Gruptakilerden bazıları polise havai fişek attı. Polis ise TOMA'lar ve biber gazıyla gruba müdahale etti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki gerginlik halen sürüyor. 

GAZİANTEP

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümünü yaklaşık bin kişilik kalabalık tarafından protesto edildi. Gruptakui bazı kişilerin AK Parti seçim bürosuna saldırmak istemesi üzerine müdaha eden polisle aralarında kısa süreli arbede yaşandı. 

Gezi Parkı olayları sırasında başından yaralanan Berkin Elvan'ın 269 gün süren tedavi sonrası yaşamını yitirmesinin ardından Gaziantep Üniversitesi önünde toplanan yaklaşık bin kişilik kalabalık, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. '14 yaşında direnen, 15'inde bir kahraman olan çocuklarız', 'Ben lafa değil, cinayete bakarım', 'Berkin Elvan, kokar artık bütün ekmekler' yazılı pankartları taşıyan gruptakiler, sık sık 'Berkin'in katili AKP'nin polisi', 'Faşizme karşı omuz omuza' ve 'Berkin Elvan onurumuzdur" sloganları attı.

ARBEDE YAŞANDI

Yürüyüşe katılan kalabalıktaki bazı kişiler, Karataş Mahallesi'ndeki AK Parti seçim bürosuna saldırmak istedi. Seçim bürosundaki bayrak ve afişleri indirmek isteyen kişiler ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Arbedenin ardından bölgeye çevik kuvvet ekipleri takviye olarak gönderildi. Takviye kuvvetler, yürüyüş güzergahındaki siyasi partilerin seçim büroları önünde önlem aldı. Yaklaşık 2 kilometre yürüyüş yapan grup, tekrar Gaziantep Üniversitesi önünde gelip, olaysız şekilde dağıldı.

TOMA, 2 eylemciye çarptı!

Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Ak Parti Mersin Yenişehir İlçe binasına yürüyüşe geçen ve polisin müdahalesi ile ara sokaklara dağılan grup, kısa sürede yeniden toplandı.

Yüzleri maskeli olan yaklaşık 200 kişilik grup Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde barikat kurarak yeniden eyleme başladı. Bunun üzerine TOMA destekli çok sayıda polis ekibi gruba müdahale etti. Muğdak Kavşağı'nda göstericilerle polis arasında yoğun kovalamaca yaşanırken, gruba müdahale eden bir TOMA yolun karşı tarafına kaçmaya çalışan 2 kadına çarptı. TOMA'nın çarptığı eylemcilerden birisinin kafasından yaralandığı ve sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. 2 yaralı Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Öte yandan olaylar sırasında da 4 polisin çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. Polis, 11 eylemciyi gözaltına alırken, sayının artabileceği belirtildi. 

AK Parti Alanya teşkilatı önünde arbede

Berkin Elvan için Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı önünde eylem yapan grup ile polis arasında arbede çıktı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşmanı yitiren Berkin Elvan için Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı önünde eylem yapan grup ile polis arasında arbede çıktı.

Kendilerine 'Gezi Parkı Platformu' adını veren yaklaşık 200 kişi saat 18.00'de Antalya'nın Alanya İlçesi'nde toplanarak Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın yer aldığı Yayla Yolu Caddesi'ne yürüdü. Ellerinde 'Berkin artık sonsuza dek uyuyor' ve 'Bilal'i ekmek almaya yollasana, bir şey deneyeceğiz' yazan dövizlerle yürüyen eylemcileri Ak Parti binası önünde polisler durdurdu. Polisin parti binasına yürümek isteyen gruba izin vermemesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Arbede sırasında 1eylemci gözaltına alındı.

AK PARTİ ÖNÜNE SİYAH ÇELENK

Daha sonra polis, olayların yatışması için gruptaki 2 kişinin parti binası önüne siyah çelenk ve siyah kurdeleyle bağlanmış ekmek bırakmasına izin verdi. Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen gruptakiler, oturma eylemi yaptı. Eyleme katılanlar bu sırada, 'Katil, hırsız, halk düşmanı AKP' ve 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' diye sloganlar attı. Gözaltındaki eylemcinin serbest bırakılmasının ardından Eğitim-Sen Alanya Şubesi Temsilcisi Hüseyin Erdem basın açıklaması yaptı. Gruptakiler açıklamanın ardından sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.