Eymür: Keşke Öcalan’a suikastı ‘Yeşil’e yaptırsaydık

Eymür: Keşke Öcalan’a suikastı ‘Yeşil’e yaptırsaydık

Gazeteci Murat Yetkin'in 'Kürt Kapanı' kitabı için konuşan Eski MİT Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, PKK elebaşı Öcalan'a yönelik suikastla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye teslim edilmesinden 3 sene önce Abdullah Öcalan'a Suriye'de yapılan suikast girişimiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eymür, "Hata ettik. Keşke Yeşil’e yaptırsaydık; Yeşil’e yaptırsaydık o becerirdi, Apo’yu öldürmüş olurduk" dedi.

Mehmet Eymür, adı çok sayıda cinayetle anılan ve akıbeti hakkında çok sayıda spekülasyon yapılan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'a ilişkin Murat Yetkin'in "Kürt Kapanı" kitabından dolayı kendisiyle görüşen gazeteci Murat Yetkin'e konuştu.

Yetkin’in ilk olarak 2004 yılında yayınlanan ve Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanmasının öncesi ve sonrasını anlatan ‘Kürt Kapanı’ kitabı, Öcalan’ın yakalanışının 20. yıl dönümünde genişletilmiş baskısıyla yeniden yayınlandı. 15 Şubat itibariyle kitapçılardaki yerini alan kitapta en ilgi çekici noktalardan biri, Eymür’ün ‘Yeşil'in 1996’da, Suriye’nin başkenti Şam’da Öcalan’a yönelik düzenlenen suikastteki rolüne ilişkin oldu.

Kitapta yer alan aktarıma göre Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, başarısızlıkla sonuçlanan suikastle ilgili olarak Yetkin’e “Hata ettik. Keşke Yeşil’e yaptırsaydık; Yeşil’e yaptırsaydık o becerirdi, Apo’yu öldürmüş olurduk” yorumunda bulundu.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.