EYT'de '15 Ocak' iddiasına Bakanlıktan açıklama geldi! EYT takvimi nasıl işleyecek?

EYT'de '15 Ocak' iddiasına Bakanlıktan açıklama geldi! EYT takvimi nasıl işleyecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye dayandırılacak servis edilen "EYT'nin 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesi için hazırlık yapılıyor" haberlerine bakanlık kaynaklarından açıklama geldi.

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye dayandırılacak “EYT’nin 15 Ocak’ta yürürlüğe girmesi için hazırlık yapılıyor” şeklinde bir haber servis edildi. Büyük heyecana neden olan bu haberle ilgili çok geçmeden bakanlık kaynaklarından bir açıklama yapıldı ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

 

‘BAKANIMIZIN BÖYLE BİR AÇIKLAMASI OLMAMIŞTIR’


Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Bugün kamuoyunda paylaşıldığı üzere, Eyt’nin yürürlüğe gireceğe tarihe ilişkin Sayın Bakanımızın bir açıklaması olmamıştır. Bu yönde basında çıkan haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.”

 

BAKANLIK: EYT TAKVİMİ TBMM TARAFINDAN BELİRLENECEK


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan da emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için yapılacak düzenlemeyle ilgili farklı bir açıklama geldi.

Yazılı açıklamada, “Bakanlığımız emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere odalar ve diğer ilgili sivil kuruluşlarla sürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM’ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir” denildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.