EYT'liler Erdoğan'ın bu videosunu paylaşıyor

EYT'liler Erdoğan'ın bu videosunu paylaşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT açıklamasına tepki gösteren EYT’liler sosyal medyada bu videoyu paylaşarak tepkilerini dile getiriyorlar.

Erdoğan, uzun süredir tartışma konusu olan EYT’lilerle ilgili önceki gün yaptığı açıklamada, “İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle işsizliğe öncü olacak. Beni bu yola asla teşvik etmeyin” şeklinde açıklama yapmıştı.

Videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar önceki iktidara gelmeden önce mevcut hükümeti ekonomik durum üzerinden eleştirdiği konuşmalar yer almakta.

Videoda Erdoğan’ın işte o ifadeleri: “Bu ülkeyi bugüne getirenler mi yenilikçi. Yani bu ülke bu hale geldiyse bugün benim Anadolu’daki vatandaşım, konteynerlerden evine çöp, rızık topluyor, götürüyorsa, hafta pazarlarının atıklarını toplayıp evine götürüyorsa, meydanlar açız, açız diye bağırıyorsa, evinin kirasını ödeyemiyorsa, suyunun parasını ödeyemiyorsa, elektriğinin parasını ödeyemiyorsa ve artık ‘yandım Allah’ diyorsa benim halkım, vatandaşım; yüzde 25’i açlık sınırının altındaysa, yüzde 50’si yoksulluk sınırının altındaysa, bu hale Türkiye’yi kim getirdi? Bu hükümet getirmedi mi? Rakamlar ortada. Ve bu hükümetin ortakları olarak bunun sorumluluğunu taşımıyorlar mı? Şu anda ayrılan 7 tane bakan var. Bu 7 tane bakan, hükümetin içerisinde 3 senedir bulunmuyor muydu? Şimdi bunlar tamamıyla adeta sütten çıkmış ak kaşık gibi tertemiz oldular, pırıl pırıl oldular ve yepyeni olarak bu ülkede takdim edilmek isteniyorlar. Bunu bilmenizi isterim ki ne siyaset kurumlarının diğer partileri yutar ne de bu millet yutar. Bu millet, bunların hepsini çok iyi biliyor. Bakın şöyle zaman biraz ilerlesin seçim satına girildiği zaman arşivlerin hepsi açılacak, hepsi gözler önüne serilecektir. Yani bu millet bu kadar da unutkan değil. Bunların hepsi hatırlatıldığı zaman, neyin bedelini kimlerin ödemesi gerektiği ortaya çıkacaktır.”

Konuşmalarında Erdoğan, sanki günümüz ekonomik durumunu anlatmakta.Tek fark ise şu anki hükümetin farklı olması.



Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.