'Eyyam-ı Bahur' sıcakları yarın geliyor! 1 hafta sürecek

'Eyyam-ı Bahur' sıcakları yarın geliyor! 1 hafta sürecek

Türkiye, yarından itibaren yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı Eyyam-ı bahur'un etkisine girecek. Meteoroloji Uzman Prof. Dr. Orhan Şen, "Tekrar 40’lı dereceleri göreceğiz" uyarısında bulundu.

Önümüzdeki günlerde sıcaklıklar tekrar mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Nemin de etkisiyle sıcaklık özellikle İstanbul, İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde daha da fazla hissedilecek. Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan "Eyyam-ı bahur'un", her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına denk geliyor.

Yerini “çöl sıcakları”, “cehennem sıcakları” ve “Afrika sıcakları” gibi terimlere de bırakan "Eyyam-ı bahur'un", çarşamba gününden itibaren Türkiye genelinde etkisini göstermesi bekleniyor.

 

ORMAN YANGINLARINA DİKKAT ÇEKTİ


Prof. Dr. Orhan Şen de çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların artacağını belirtti.

Bugün ve yarın sıcaklıkların ortalama düzeyde olacağını söyleyen Prof. Dr. Şen, “Çarşamba günü ise ısınma başlıyor. Perşembe ve cuma günü yine çok sıcak olacak. Belki geçen dalganın bir tık altında. Cuma İstanbul’da, cumartesi İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde daha da yükselecek. Tekrar 40’lı dereceleri göreceğiz. Bu süreçte orman yangınlarına dikkat etmemiz gerekiyor. Çarşamba ve perşembe nem de artıyor. Eyyamıbahur da deniyor, bunun Türkçe’si ‘sıcak hava dalgası’dır” diye konuştu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.