Ezgi Mola'nın 5 yıl hapsi istendi

Ezgi Mola'nın 5 yıl hapsi istendi

Uzman Çavuş Musa Orhan'ın avukatı oyuncu Ezgi Mola hakkında yeni bir suç duyurusunda bulundu. Ezgi Mola'nın 3 yıldan 5 yıla kadar hapsi istendi.

18 Ağustos 2020'de Batman Beşiri'de intihar eden İpek Er, geride bıraktığı mektupta Uzman Çavuş Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazmış, Musa Orhan hakkında 12 yıldan az olmamak üzere hapis istemiyle dava açılmıştı.

Dava sosyal medyanın gündemine oturmuş ve ünlü oyuncu Ezgi Mola, 20 Ağustos 2020'de bir paylaşımda bulunmuştu. Musa Orhan'ın avukatının bu paylaşıma ilişkin Ezgi Mola hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, Mola hakkında "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Davada Mola hakkında para cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mola'nın avukatının karara itiraz etmesinin ardından aynı mahkemede yeniden yargılama başladı. Yapılan yeniden yargılamada Mola, bu konuda kendisinden önce 160 bin küsur tweet atıldığını ve olayın Türkiye gündemine girdiğini söyledi. Yorumunu şahsa değil duruma yaptığını belirten Mola beraatini istedi.

 

UZLAŞMA TALEBİ

 

Davanın uzlaştırmaya gidilmesiyle Mola'dan tweetini silmesi, özür tweeti atması ve 50 bin lira ödemesi talep edildi fakat Mola bunu reddetti. 24 Mayıs 2022'de verilen kararla Ezgi Mola'ya hakaret suçundan 6 bin 960 lira para cezası verildi. 

 

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

 

Yargılama sırasında uzlaştırma görüşmelerine dair ayrıntıları paylaştığı ve bunun suç olduğunu belirten Musa Orhan'ın avukatı yeni bir suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde "Duruşmalarda İstanbul Barosu tarafından atanmış Kadın Hakları Komisyonu Başkanı bir avukat ve emekli Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) hakimi olduğunu beyan eden bir avukat ve ceza alanında uzman olduğunu söyleyen başka bir avukatı varken; uzlaştırma görüşmelerinin gizli kalması gerektiğini bilmemek ve bunun hatırlatılmaması tarafımızca kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

Suç duyurusu dilekçesinde TCK'nın 336. maddesi hatırlatılarak Ezgi Mola'nın 3 yıldan 5 yıla kadar hapsi istendi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.