F 16’lar yenileniyor!

F 16’lar yenileniyor!

Türkiye’nin savunma sanayiindeki başarılarına her gün yeni bir tanesi katılıyor. Türkiye, tamamen yerli imkanlarla F 16’ları modernize etmeyi başardı.

Türkiye’nin savunma sanayiindeki başarılarına her gün yeni bir tanesi katılıyor. Türkiye, tamamen yerli imkanlarla F 16’ları modernize etmeyi başardı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının yaptığı açıklamada tamamen milli imkanlarla F 16’lar modernize ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli operasyonel gücü olan 16 savaş uçakları modernize ediliyor. Tamamen milli teknoloji ile modernize edilen savaş uçakları ile ilgili bilgiler sır gibi saklanıyor. Türkiye’Nin havadan havaya füze teknolojisi ile NATO’nun en önemli gücü haline gelmesinden dolayı modernize edilmiş F 16’lar, özellikle düşman ve dost görünen düşmanları endişelendiriyor.

Yoksullukla mücadele eden Yunanistan, Türkiye’nin savunma sanayiindeki büyük sıçrayışına karşı kendini güvenlik sistemini korumak için yüz milyarlarca dolarlık bütçe ayırdı. Uçan tabut olarak değerlendirilen F “(‘lerden yüklü miktarda sipariş veren Yunanistan, Türk F 16’larının tamamen bağımsız teknoloji ile yanilenmesi üzerine kara kara düşünmeye başladı. F 35’lerin teknolojik yetersizliği ve hava-hava muharebesindeki mukavemet yeteneksizliğinin ortaya çıkmasından sonra bir çok üke bu uçan tabutları satın almaktan vazgeçti.

Özellikle Türk SİHA’larına karşı tamamen savunmasız olan F 35’lerin cephe görmeden hangarlarda eğitim uçağı olarak kullanılacağından endişe ediliyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı yapısal durumları iyileştirilen F-16 uçağından 8’ini Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim etti.

F-16 YAPISAL MODERNİZASYON PROJESİ NEDİR?
Türkiye’nin tamamen özgün savunma sistemlerini kurma projesini hayata geçirmesinden sonra Savunma Sanayii Başkanlığı Türkiye’Nin en büyük vurucu gücü olan F-16’ları modernize çalışmaları başlattı.

Yapılan bu çalışmalar sonucunda yıllık 7000 saat uçabilen F-16’Lar önce 8000’e akabinde de 12.000’e çıkarıldı.

F-16’ların kanat üst paneli Lockheed Martin tarafından üretiliyordu. Ancak Savunma Sanayii Başkanlığı’Na bağlı TUSAŞ’ın yaptığı çalışmalar sonucunda , kanat alt paneli ve front spar gibi bazı parçaları tamamen yerli imkan ve teknoloji ile üretiliyor.

F-16 Yapısal İyileştirme Projesi kapsamındaki faaliyetlerin, 2023 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.