Facebook hisselerinin önlenemez düşüşü

Facebook hisselerinin önlenemez düşüşü

Zuckerberg’e darbe üzerine darbe! Facebook hisselerinin önlenemez düşüşü. Ayrıntılar için tıkla...

Yaşanan veri sızdırma skandalının etkileri olumsuz yönde etkileme devam ediyor Facebook’u. Başlatılan “Delete Facebook (Facebook Sil) Kampanyası’nın ardından ABD Federal Ticaret Komisyonu, Facebook’un kullanıcı verilerini nasıl kullandığı konusunda halka kapalı araştırma başlattı. Komisyondan yapılan açıklamada, “FTC basında verilen raporları ve Facebook’un kişisel verileri nasıl kullandığı konusunu çok ciddiye alıyor” denildi.

FTC 2011 yılında Facebook’un komisyonla imzaladığı karara uyup uymadığını da araştıracak. 2011 yılında Facebook’un imzaladığı kararda firmanın kişisel gizlilik ayarlarının ötesinde kişisel verilerin kullanılması esnasında kullanıcılardan özel izin alması koşulu yer alıyor.

Bu karara uymama durumunda Facebook her gerçekleşen ihlal başına 40 bin dolara kadar ceza ödemek zorunda kalabilir. Söz konusu 50 milyon kişinin verisinin sızması durumunda açılacak bir davada Facebook’un hatalı bulunması durumunda teknik olarak 2 trilyon dolar gibi bir ceza Facebook’u bekleyebilir.

Haberin ardından Facebook hisseleri Pazartesi günü borsayı 2 puan daha düşüşle totalde 15 puan düşmüş oldu. Böylelikle Facebook hisseleri son bir yılın en yüksek noktasından yüzde 20 daha düşük. Facebook kurucusu ve CEO’su nun geçtiğimiz günlerde yayınladığı tam sayfalık özür ve teminat niteliğindeki metinin kullanıcılara yeterli gelip gelmeyeceği ilerleyen günlerde netlik kazanacak ama görünen o ki Facebook’un borsa ibresi her geçen gün daha aşağılara inmekte.

 

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.