Facebook Skandalında Şok gelişme… Türkiye’den tam 235 bin kişi…

Facebook Skandalında Şok gelişme… Türkiye’den tam 235 bin kişi…

Facebook skandalı Türkiye’yi nasıl etkiledi? Kaç kişi etkilendi? Ayrıntılar haberde;

Tüm dünyayı sarsan skandalın ardından Facebook’tan yeni bir açıklama geldi. Yaşanan skandaldan Türkiye’de 234 bin 584 kullanıcının etkilendiği açıklandı.

Cambridge Analytica şirketinin, izinsiz kullandığı Facebook verilerinin önce 50 milyon denilirken daha sonra 87 milyon kullanıcıyı bulduğu belirtildi. Türkiye'de 234 bin 584 kişinin etkilendiği ortaya çıktı.

Kullanıcıların kişisel verilerine izinsiz erişmek için uygulama geliştiren firma bu uygulama üzerinden Facebook kullanıcılarına küçük ödemeler yaptı. Türkiye’den sadece 223 kişi bu uygulamayı indirdi. Ancak uygulamayı indiren kullanıcıların arkadaşları ve onların da arkadaşları verilerin sızdırılmasından etkilendi.

Türkiye'den toplam 234 bin 584 facebook kullanıcısının kişisel verilerine bu uygulama sayesinde izinsiz erişim sağlandı. Skandaldan en çok etkilenen ülke ise ABD oldu.

mark-zuckerberg-1120-gettyjpgkzywfpup.jpg

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg tüm dünyada büyük yankı uyandıran skandalın ardından özür diledi. "Dünyadaki sorumluluğumuzu yeterince iyi göremedik" diyen Zuckerberg, 11 Nisan’da ABD Temsilciler Meclisi Ticaret Komisyonu’nda ifade verecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.