Facebook yalan haber avına çıkacak

Facebook yalan haber avına çıkacak

Sosyal medyada artan yalan haber paylaşımını engellemek için Facebook harekete geçti. 

Son zamanlarda yalan haber akışının önüne geçmek için Facebook yeni bir uygulama başlattı. Doğru olmayan haberlerinin belirlenmesi için Facebook, bu haberlerin haber akışı sırasında daha sınırlı gözükmesi için içerik boyutlarında küçülmeye gidiyor. Bu özelliği teyit eden Facebook yetkilileri, ‘Doğru olmayan bir içerikte görsellerin belirginliklerini düşürüyoruz’ ifadelerini kullandı.  

Yalan haberlerin görsel belirginlikleri düşürülüyor
Uygulamayla ilgili örnek görseller ise ilk olarak TechCrunch tarafından paylaşıldı. Bu görsellerde de, dar ve ince bir kutunun içine sığdırılan doğru olmayan haberler, doğru olan haberlere oranla daha zor fark ediliyor. Facebook, platform üzerinden paylaşılan haberin doğru olup olmadığından emin olmak için 3’üncü taraf kuruluşlarla işbirliği gerçekleştiriyor. 

Yalan haberlere yönelik savaştaki stratejiler anlatıldı
Geçtiğimiz günlerde Amerika’nın San Francisco kentinde düzenlenen Fighting Abuse @Scale ismindeki konferansa da katılan dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağı Facebook, burada yalan haberlere yönelik yapılacak savaşta stratejisini detaylıca anlatmıştı.  Facebook haber akışı doğruluğu sorumlusu olan Michael McNally, yalan haberin dağıtımı ve zararlı site yönlendirilmelerini de engelleyeceklerini belirtti. 

SiyasetCafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.