Facebook’tan çifte standart: Alaattin Çakıcı'yı 'tehlikeli kişi' ilan etti

Facebook’tan çifte standart: Alaattin Çakıcı'yı 'tehlikeli kişi' ilan etti

Facebook yönetimi, geçtiğimiz aylarda yasalaşan infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye edilen Alaattin Çakıcı ile ilgili çifte standart uygulamaya başladı.

Facebook'un Alaattin Çakıcı ile ilgili aldığı yasaklama kararı tepki çekti. 

Alaattin Çakıcı'nın 30 Ağustos ile ilgili açıklamalarına yer verdiğimiz haberimiz Facebook tarafından aykırı bulundu ve sayfamızın kapatılacağı uyarısı yapıldı.

 

al.JPG

 

Bebek katili Abdullah Öcalan'ın, Narko teröristlerin, Uluslararası teröristlerin video, fotoğraf veya haber içerikleri herhangi bir sansüre uğramazken, Facebook yönetimi Alaattin Çakıcı haberleri ve görsellerine sansür uyguluyor.

 

cakici-005.jpg

 

2 YIL ÖNCE DE SANSÜR UYGULANMIŞTI

 

Üstelikte bu sansür uygulaması yeni bir olay da değil...

Facebook yönetimi bundan tam 2 yıl önce Kırıkkale Keskin Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı'nın görüşleri ve mektupları dahil olmak üzere birçok paylaşım yaptığı 'Alaattin Çakıcı' adlı Facebook sayfasını da yayından kaldırmıştı.

"TEHLİKELİ KİŞİ!"

Facebook'un Alaattin Çakıcı'yı, tehlikeli kişi olarak değerlendirmesi ise dikkat çekti. Sosyal paylaşım sitesi Facebbok'un bu kararı hangi kriterlere göre aldığı ise bilinmiyor. Yapılan uyarıda, "Tehlikeli kişi ve kurum" olarak belirtilen topluluk kurallarının ihlalinden söz edilmesine rağmen bu konuda çık bir tanım yok.

 

Yazarımız Selçuk Düzgün bu konuyu daha önce ele almış ve Facebook'un çifte standartını eleştirmişti. Düzgün, Çakıcı'nın resimlerine sansür koyan sosyal medya veya CIA gerçeği! başlıklı yazsında uygulanan sansür politikasını derinlemesine tahlil etti.

 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.