Fahrizade Suikasti bakın nasıl gerçekleşmiş!

Fahrizade Suikasti bakın nasıl gerçekleşmiş!

Akıllara durgunluk veren Fahrizade suikastine ilişkin ayrıntılar;

İran, öldürülen nükleer bilimci Muhsin Fahrizade suikastına ilişkin yeni bilgiler paylaştı. İddiaya göre Fahrizade, bir kamyonete yerleştirilen ve elektronik sistemlerle uzaktan kontrol edilen bir silahla vuruldu. Suikasttan sonra da kamyonet patlatılarak izler ortadan kaldırıldı. İşte akıllara durgunluk veren suikasta ilişkin ayrıntılar.

İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade, 27 Kasım'da Tahran yakınlarında suikastla öldürülmüş, ancak suikastın nasıl işlendiği konusu açıklığa kavuşmamıştı. İran, o suikasta ilişkin yeni bilgiler paylaştı.

Ayrıntıları İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Ali Fedevi anlattı. Buna göre suikast, yol kenarına bırakılan bir kamyonetten gerçekleştirildi. Kamyonetin içinde elektronik sistemlerle uzaktan kontrol edilen bir silah vardı.

Fahrizade'yi taşıyan araç yaklaştığında yapay zekâya sahip silah harekete geçti. Fahrizade'yi zumlayan silah, hedefini kaçırmadı. Uydudan kontrol edilen kamyonet, suikastın ardından patlatıldı. Omurgasına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Fahrizade hastaneye kaldırıldı. Ancak kurtarılamadı.

 

 

suikast3.jpg

 

Fedevi, olay yerinde gittiklerinde hiçbir saldırgan bulamadıklarını söyledi. Patlamadan sonra otomatik silahtan geriye kalan parçalar toplandı. Silahın elektronik devreleri ve uydu sistemleri incelendi. Saldırının nasıl işlendiği, uzun süren araştırmalar sonucunda açığa kavuştu.

 

suikast-manset2.jpg

 

İran'ın nükleer programının kilit isimi Fahrizade, Demavend ilçesine bağlı Abserd bölgesindeki evine giderken aracına düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı. İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, suikastla bağlantılı şahısların tespit edildiğini soruşturmanın sonuçlanmasının ardından gerekli adımları atacaklarını belirtmişti.

 

 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.