Faiz yatırımın bir numaralı düşmanıdır

Faiz yatırımın bir numaralı düşmanıdır

Dünyada salgın öncesi 2019 yılı rakamlarına ancak 2023’te ulaşılabileceğini öngördüğünü belirten iş insanı Nihat Özdemir, Türkiye’de yatırım ortamının güçlendirilmesinde ‘faiz, döviz ve enflasyon’ stabilitesinin önemine dikkat çekti

Limak Holding Kurucu Başkanı Nihat Özdemir, yerli ve yabancı yatırımların, iş insanlarının ekonomide tek beklentisinin ‘istikrarın sağlanması’ olduğunu söyledi. ‘Faiz, yatırımın, iş insanının bir numaralı düşmanıdır’ diyen Özdemir, iş dünyasının beklentisinin uzun dönem dövizde stabilite, düşük enflasyon ve düşük faiz olduğunu kaydetti.

Geçen hafta, Limak Holding bünyesindeki Uludağ Elektrik Dağıtım’ın Kars’taki çağrı merkezinin yeni lokasyonunu hizmete açarken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdemir, mevcut piyasa koşulları ve yatırım ortamı ile salgın koşullarının etkilerini değerlendirdi. Nihat Özdemir, şunları söyledi:

“Biz uzun dönem dövizde stabilite, enflasyonun düşük gitmesini, faizin düşmesini isteriz. Eğer döviz, enflasyon ve faiz biri birine paralel hareket ederse yalnız Türk iş insanı değil, yurt dışındaki iş insanı da Türkiye’ye yatırım gözüyle bakar. Bu üç ayağın herhangi biri fazla bir harekette bulunursa Türk iş insanını da rahatsız eder, yabancı yatırımcıyı da rahatsız eder. Onun için ekonomide stabiliteyi, yani bu üçünün dengesini sağlamalıyız.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.