Fakire koronavirüs darbesi! Onlar daha çok hasta oluyor

Fakire koronavirüs darbesi! Onlar daha çok hasta oluyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık, dünyada yoksul insanların hastalığa daha çok yakalandığını ve hayatını kaybettiğini ifade etti.

Koronavirüs salgınında Dünyada vaka sayısı 20 milyonu geçti...

Türkiye'de de günden güne artan vaka sayıları özellikle İstanbul'da çok çarpıcı bir gerçeği de ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs sürecinde vatandaşı bilgilendirmek için hayata geçirdiği “Hayat Eve Sığar” uygulamasına göre İstanbul’da Bağcılar, Bahçelievler, Sultangazi ve Zeytinburnu ilçelerinde vaka sayıları yoğunluğuyla göze çarpıyor.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık, Bağcılar, Bahçelievler, Sultangazi ve Zeytinburnu ilçelerindeki vaka artışlarını değerlendirirken çok çarpıcı bir tespitte de bulundu.

Saltık, eldeki verilere göre dünyada yoksul insanların hastalığa daha çok yakalandığını ve hayatını kaybettiğini, hastalık ve yoksulluk arasında bir neden sonuç ilişkisi olduğunu ifade etti.

 

Saltık tespitinde şu örneği de verdi:
 

'Ataköy’de insanlar daha çok yeşil alana sahip. Ve konum bakımından denize kıyı, o yüzden başka insan topluluklarıyla ilişkisi yok. Ama Şirinevler’de insanların öbür nüfus topluluklarıyla yoğun bir ilişkisi var. İnsanlar çok katlı apartmanlarda, dairelerde yaşıyor.Bu durumunda hastalığın yayılmasında önemli bir rol oynuyor.'

“Yoksullar daima daha çok hasta olur ve ölürler” diyen Prof. Dr. Saltık, “New York’ta daha çok Siyahlar, Latinliler ve Kızılderililer daha çok işsiz, daha çok yoksul, daha çok güvencesiz ve evsiz. Bu insanların daha çok hastalığa yakalandığını, daha çok öldüğünü görüyoruz. Yoksullukla hastalık arasındaki ilişki nedensel bir ilişkidir. Ataköy ve Şirinevler karşılaştırmasında gördüğümüz de bunun tipik bir yansıması” dedi.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.