Fare için küçücük, insanlık için kocaman bir adım

Fare için küçücük, insanlık için kocaman bir adım

Ödüllü yazar ve çizer Torben Kuhlmann’dan küçük okurları büyük heyecana sevk edecek ve uzaya çıkaracak harika bir kitap ‘Armstrong: Maceraperest Farenin Ay’a Yolculuğu’ Uçan Fil Yayınları’ndan çıktı

Uzun zaman önce, minik bir fare merak ve tutkuyla gökyüzünü gözlemliyordu. Derken bir gün uçmayı öğrendi ve yola çıktı. Peki sonra neler oldu?

 

Torben Kuhlmann, bu kitabında Ay’a yolculuğu minik ve meraklı bir fare üzerinden gerçekçi resimlerle anlatıyor. Kendi evinden Ay’ı teleskopla gözlemleyen minik bir fare, oraya gitmeyi kafasına koyuyor ve kendine hem uzay kıyafeti hem de uzay mekiği hazırlamak üzere kolları sıvıyor. Bunları yaparken zaman zaman başarısız oluyor, karşısına zorluklar çıkıyor, kimse başarabileceğine inanmıyor ama o asla pes etmiyor ve sonunda Ay’a ayak basıyor.

 

Çocuklara merak ve araştırma duygusu aşılayan bu kitap, onlara uzay ve tarihteki önemli bilim insanları hakkında bilgiler de veriyor.

 

Nefes kesici çizimlerle dolu bu hikâye, hayallerimizi gerçekleştirmek için kararlı olup asla pes etmememiz gerektiğini anlatırken, bir yandan da uzay tarihinin en önemli anlarına tanık olmamızı sağlıyor.

 

 

Yazar Torben Kuhlman kimdir?

 

 

Torben Kuhlman, 1982‘de doğdu. Hamburg Uygulamalı Bilimler Akademisi‘nde (HAW) ağırlıklı olarak kitap resimleme olmak üzere illüstrasyon ve iletişim tasarımı eğitimi aldı. Eğitimini 2012 yılının Haziran ayında, Lindbergh - Uçan Bir Farenin Macera Dolu Hikâyesi isimli çocuk kitabıyla tamamladı. Lindbergh kısa sürede çoksatanlar listesine girdi ve tüm dünyada 20'den fazla dile çevrildi. Kuhlmann 2014 yılında Köstebek Şehri adlı kitabını yayımladı ve bu kitap da çok ilgi gördü. Kuhlmann fikir zenginliğini, özellikle sıra dışı buluşlara karşı duyduğu çocuksu tutkuya ve heyecan verici havacılık tarihine gösterdiği ilgiye borçludur.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.