Farklı bir taktik uyguluyorlarmış

Farklı bir taktik uyguluyorlarmış

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Soma'daki madende taşeron işçi çalıştırıldığı iddialarına, 'İşçiler de söyledi, çok farklı bir taktik uyguluyorlarmış' yanıtını verdi.

Soma'daki maden kazasında yakınlarını kaybeden ailelerin "Herkes taşeron olarak çalışıyordu" sözlerine, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, "İşçiler de söyledi, çok farklı bir taktik uyguluyorlarmış, inceleyeceğiz" yanıtını verdi.

Çalışma Bakanı, Soma'daki maden kazasında 14 kişinin hayatını kaybettiği Köseler Köyü'ne taziye ziyaretine gitti. Aileler Bakan Çelik'e kazanın olduğu madeni işleten Soma Madencilik tarafından yalanlamış olmasına rağmen yakınlarının ve birçok işçinin şirkette taşeron olarak çalıştığını söyledi.




Kazada 45 yaşındaki kardeşi Selahattin Kayrak'ı kaybeden Mustafa  Ali Bilir Bakan Çelik'e, "Kimsenin gözünün yaşına bakılmasın. Ben garibanım, harcamıyorum. Adamın hali vakti yerinde, rüşvetle her işini hallediyor. Taşeron yoktu diyorlar. Taşeronda çalışmayan işçi yoktu, alayı taşeron" dedi.

Bakan Çelik bu sözlere, "Onunla ilgili Manisa'da işçiler de söyledi. Çok farklı bir taktik uyguluyorlarmış. Kayıtlar şirkette, keşke şikâyet etselerdi ama herkes ekmek derdinde. İnceleyeceğiz, hepsi ortaya çıkacak" şeklinde yanıt verdi.

Çelik, "Biraz da insan olmak gerekiyor. Her şeyi kanun çözmüyor, biraz da vicdan gerekiyor" diye konuştu.

Selahattin Kayrak'ın eşi Elif Kayrak ise Balan Çelik'e, "Hayvan ölüsü gibi yere yığıldılar, sorumlular bulunsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.