Farklılıkları kabullen

Farklılıkları kabullen

DB BERDAN Londra Moda Haftası’ndaki resmi takvimden sonra, Mercedes Benz Fashion Week’de sezon finalini yapıyor. Marka 2020 İlkbahar-Yaz koleksiyonuyla cinsiyet, cinsel yönelim, ırk ve eş fikirli bireyleri aynı çatı altında toplamaya devam ediyor.

2012’de kurulmuş İstanbul asıllı anaerkil marka DB BERDAN, hikayeleri kendi desenleriyle anlatmayı seven queer bir tasarım markası. Tasarımcı ikilinin 2020 İlkbahar-Yaz koleksiyonu ‘Kendini Sevenler Kulübü’, erkek egemen spor kulüplerinin yarışma nosyonunu bu kez ‘Eşitlik için Yarışma’ya çevirerek cinsiyet kalıplarını ters yüz ediyor. İkili, bu görünmez rekabet içinde herkesi kendini sevmeye ve başkalarının farklılıklarını kabullenmeye yarışa davet ediyor.

 

Her sezon cinsiyet haklarına önem veren marka, koleksiyonun malzeme ve baskı içeriğinde büyük bir bölümü organik, çevreye duyarlı malzemeler kullanıyor. Koleksiyonun çok büyük kısmında organik kumaşlar ve çevreye duyarlı baskılar kullanılırken markanın söylemlerinde ve etiketinde “Gezegenine iyi bak, soğuk suda yıka, güneşte kurut, geri dönüştür ya da bağışla.” yer alıyor.

 

Koleksiyon 80’ler ve 90’lar başındaki hip-hop ve acid house kültüründen ilham alırken baskın renkler, oversize batik denim kapüşonlular, şorta dönüşen jogger pantolonlar, yarasa kollu 80’ler düğmeli gömlekler, eteğe dönüşen basketbol şortları çevreye duyarlı desenleriyle farklılaşıyor.

 

2020 Yaz DB Berdan show’u bu sezon katılımcılara hiper orman hissi verecek tam bir deneyim yaşatacak. DB BERDAN’ın farklı kişilikler ve kimliklerdeki modelleri doğa ile bütünleşecek.

 

Her sezon show’larında farklı kimliklerdeki insanlara yer veren DB BERDAN’ın 2020 Yaz defilesinde dünyaca ünlü Ressam Haluk Akakçe, MC Şehinşah ve Influencer Aleyna Şen yer alıyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.