Fatih Altaylı'dan muhalefete Köşk için 4 isim önerisi

Fatih Altaylı'dan muhalefete Köşk için 4 isim önerisi

Habertürk yazarı Altaylı, CHP ve MHP'nin anlaşmak üzere olduğu ortak adaylık konusunda 4 isim önerdi.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday arayışında olan MHP ve CHP'ye aday önerilerinde Fatih Altaylı da devreye girdi. 

 

Habertürk yazarı, uygun gördüğü 4 ismi, gerekçeleriyle birlikte muhalefet partilerine önerdi. Bu adaylardan dikkat çeken isimlerin başında kuşkusuz Abdullah Gül geliyor. Bilindiği gibi Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık 40 yıllık yol arkadaşı. 

İşte Fatih Altaylı'nın önerdiği o isimler ve gerekçeleri:

1 - MERAL AKŞENER

Siyasi tecrübesi, olgunluğu, eğitimi, kişiliği, fikirlerine her zaman saygılı tutumuyla ve üstüne bir de kadın olması nedeniyle benim ilk adayım. CHP'lilerin önemli bir bölümü de merkez sağ siyasetten gelen Meral Akşener'e hiç çekinmeden oy verir. Başbakan Erdoğan'a büyük bir aşkla oy veren kadın seçmenlerin az da olsa bir bölümünün aklını çelebilir. Tek dezavantajı, siyasal Kürçülerden oy alma potansiyelinin düşük olması.

2 - HAŞİM KILIÇ

Özgürlükçü tavrıyla geçmişte kendisine muhalif olan çevrelerin bile saygısını kazandı. Evrensel demokrasi ilkelerine saygısıyla sağ ve sol seçmenin reddetmeyeceği bir isim. Etki altında kalmayan, lafını ölçen biçen ama esirgemeyen, dengeli bir hukuk adamı. Hukuk fakültesi mezunu olmaması, hukuk adamı olmasını engellemiyor. Makul muhafazakar seçmenden de oy alabilir. Siyasal Kürtçülerin de görmezden gelemeyeceği bir aday.

3- İLBER ORTAYLI

Türkiye'nin en önemli entelektüellerinden biri. Devlet adabını bilen, açık fikirli, bilgili, her ortamda Türkiye'yi layığıyla fazlasıyla temsil edebilecek, uluslararası saygınlığı olan bilim adamı. Türkiye'de böyle bir Cumhurbaşkanı asla seçilmez ama keşke olsa.

4 - ABDULLAH GÜL

Erdoğan tarafından aday gösterilmemesi durumunda muhalefetin ortak adayı olabilir. Gerçi onayladığı pek çok yasayla muhalefetteki seçmenin de tepkisini topladı ama tüm anketlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan'dan fazla oy alıyor. Tabii ki, muhalefet Gül'ü aday göstermez ama gösterirse çok eğleniriz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.