Fatih Erbakan'dan İmamoğlu kararıyla ilgili dikkat çeken açıklama! 'Akşener ve İmamoğlu çok sevindi'

Fatih Erbakan'dan İmamoğlu kararıyla ilgili dikkat çeken açıklama! 'Akşener ve İmamoğlu çok sevindi'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak kararıyla ilgili çok dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in siyasetten ekonomiye bütün sorularını tv100'de cevapladı.

Erbakan, hapis cezası ve siyasi yasak alan Ekrem İmamoğlu hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Erbakan, 'Bu karara sevinenler Meral Akşener Ve Ekrem İmamoğlu oldu. Kılıçdaroğlu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 6'lı masa içerisinde İmamoğlu'nun adaylığı için baskı gelebilir.' dedi.

 

Erbakan'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

 

'Çok ağır suçlarda siyaseten yasak gelmesi bize uygun değil. Ama hukuk karar vermiş, gerekçeli kararı beklemek lazım. Bu karara en çok sevinen Ekrem İmamoğlu'nun kendisi olmuştur. Dün gördük. Adeta bir kutlama, bayram havası içindeydiler. İmamoğlu'na zarar değil, fayda getirecek bir süreç oldu. Millet mağdurun yanında oluyor. Millet İttifakı aday gösterirse seçimlerde aday olma ihtimali olursa bu da kendisinin çok işine yarayacak bir durumdur. İmamoğlu'nun adaylığı güçlendi. Bu karara sevinenler Meral Akşener Ve Ekrem İmamoğlu oldu. Kılıçdaroğlu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 6'lı masa içerisinde İmamoğlu'nun adaylığı için baskı gelebilir.

Siyasi bir kararsa ve iktidar kanadının etkisiyle alınmışsa iktidar kanadı açısından yanlış olur. Türk milleti her zaman mağdurun, mazlumun yanında oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı da aynı böyle bir süreçle hapse girmişti, Cumhurbaşkanı oldu.

Siyasi yasak uygulanmazsa bu mağdur durumuyla seçimlerde aday gösterilmesi mümkün. İktidara karşı bir aday olarak çıkma ihtimali vardı ve dolayısıyla ‘Önünün kesilmesi için böyle bir adım atıldı’ diye insanların zihninde yer ediniyor.'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.