'Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli'den aday gösterilmeyecek' iddiası

'Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli'den aday gösterilmeyecek' iddiası

Gazeteci Ferit Demir, yerel seçimlerde Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Tunceli'den aday gösterilmeyeceğini, Maçoğlu'nun batı illerinde bir ilçede aday olacağını iddia etti.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeniden Tunceli'de aday olmayacağı, ancak başka bir ilde aday gösterileceği iddia edildi.

TKP’nin adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, 2019'da yapılan yerel seçimde yüzde 32,7 oy ile Tunceli Belediye Başkanı seçilmişti.

Kamuoyunda “Komünist başkan” olarak bilinen Maçoğlu ile yarışan HDP’nin adayı yüzde 28,2, CHP’nin adayı yüzde 20,5, AK Parti’nin adayı ise yüzde 14 oy almıştı.

 

Gazeteci Ferit Demir, “Munzurpress” isimli web sitesinde yayınlanan yazısında iddia ile ilgili şu bilgileri aktardı:

 

"Maçoğlu Tunceli'de kesinlikle aday olmayacak… Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) içinden aldığım bilgilere göre Tunceli'ye aday çıkarılmayacak bu dönem. SMF yerel seçimlerde Ovacık ve Hozat için güçlü iki aday ile yola çıkacak. Maçoğlu’nun nerede aday olacağı konusuna gelince; Fatih Mehmet Maçoğlu batı illerinde bir ilçede aday olacak. Aday olacağı ilçeyi biliyorum. Maçoğlu şu an bir görüşme trafiği içinde bir iki ilçe üzerinde yoğunlaşmış durumda. Birkaç güne aday olacağı ilçe netleşir. Şu an ilçeyi açıklarsam doğru olmaz.''

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.