Fatih Portakal canlı yayında tartışmalara son verdi

Fatih Portakal canlı yayında tartışmalara son verdi

Fox kanalı bu akşam bir bayrak değişime sahne oldu. 10 yıldır Ana Haber Bülteni’ni sunan Fatih Portakal canlı yayında neden bırakma kararını verdiği Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ile birlikte Selçuk Tepeli'ye anlattı.

Son kez ekrana çıkarak hakkındaki iddialara yanıt veren Fatih Portakal şunları söyledi:

“Mutluyum, ama daha mutlu olabilir miyim? dedim ve ben bu sorunun cevabını İstanbul’da değil İzmir’de buldum. Bırakmam gerektiğini düşündüm. Tamam mı, devam mı? Bilmiyorum.

 

“RAKİBİM YOKTU”

Ben Temmuz başında karar verdim. Nettim. Net olmayı seviyorum. Doğan abi inanmadı. 2 kere telefonla, 1 kere yüz yüze görüştük. Hatta ağlaştık Doğan abi ile. Ayın 20’sinden sonra tekrar konuşalım dedi ama söyleyecek bir şeyim kalmadı benim. Son 6 yıldır tartışmasız lider gidiyoruz. Son 2 senedir reytinglere bile bakmıyordum. Kendimi tekrarladığımı gördüm. Hep aynı şeyler, rakipsiz olmak insanı boşluğa düşürüyor. Rakip arıyorsunuz ama yok. Fark atmışsınız. Bir gün bir şey oldu. Bu kararı verdikten sonra bir erkek izleyici “sen tek başına muhalefetsin” dedi. Ben bu misyonu yüklenmek istemiyorum ki ben sadece haber sunan bir adamım. Ben muhalefet değilim. Ben özgür bir ortamda sesimi çıkarıyorum o kadar.

 

Keyifliyim şu anda kafa ve beden sağlığını önemsiyorum. Rakipsiz olmak beni bunaltıyor. İktidarın hedefinde oluyordum. Ben korkak bir insan değilim sadece ben kendi içsel devrimimi yapmak istedim. Dingin yaşamak istiyorum.

 

“GÜZEL KİLOMETRELERİ BİRLİKTE KOŞTUK”

Doğan Şentürk de şu açıklamaları yaptı: “Fatihle 2 aydır görüşüyoruz, bırakma diye. Fatih yaptığı açıklamada da kendimi dinleyeceğim toprağın ritmine kendimi vereceğim dedi. Fatih söylemleri ve eylemleri tutarlı bir adam. Türkiye için bu çok önemli mesele. Ya olduğun gibi görün, Ya göründüğün gibi ol. Her hangi bir kimseye bağlı olmamak, vicdanını dile getirmesi, bagajının boş olması çok önemliydi. Kurumda çok güzel kilometreleri birlikte koştuk.

Ancak Fatih’le diyaloğumuzda henüz verimli bir çağında olduğunu söyledim. Dolayısıyla “emin misin?” dedim. Aynı zamanda bir dostu kardeşi olarak sordum. Bu kararın mühendislik hesaplarını yaptın mı dedim. Zirvede bırakmak önemlidir. Fatih bence 2.doğumgünü kutluyor. Bundan sonrası teferruattır.

 

Bize Fatih’in çok önemli katkıları oldu. Bence Türkiye’nin medya tarihine geçmiş bir isimdir. Sadece Fox Haber’e hakkını helal etmesi değil yurttaşlara da hakkını helal etmesi lazım. Yurttaşlar onun sayesinde nefes aldı. Ben de ona çok emekleri için çok teşekkür ediyorum”

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.