Fatma Sibel Yüksek Ümit Özdağ'ı yalancılıkla suçladı

Fatma Sibel Yüksek Ümit Özdağ'ı yalancılıkla suçladı

Gazeteci-Yazar Fatma Sibel Yüksek, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ı yalancılıkla suçlayarak; “Ümit Bey, kusura bakmayın ama doğru söylemiyorsunuz” dedi.

İyi Parti’nin kurucular kurulu isimlerinin kamuoyunda yarattığı tartışmaya gazeteci-yazar Fatma Sibel Yüksek’de katıldı.

Yüksek Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ümit Özdağ’ı yalancılıkla suçladı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, son günlerde kamuoyuna yansıyan partiye dair tartışmalara dair dün bir açıklama yapmıştı.

Özdağ açıklamasında; iddia edildiği gibi Selda Tandoğan’ın başdanışman olmasıyla ilgili olarak da “Öncelikle, Sayın Meral Akşener’in başdanışmanı olarak atandığı iddia edilen Selda Tandoğan Demirel’in hiçbir şekilde başdanışmanlık ya da danışmanlık kadrosuna atanması söz konusu değildir” demişti.

Bu sözlere Gazeteci-Yazar Fatma Sibel Yüksek cevap verdi: Yüksek,
Selda Tandoğan Demirel’in Twitter hesabında “İYİ Parti Genel Başkanı Başdanışmanı” ifadeleri yer alan paylaşımını ekleyerek,
Ümit Bey, kusura bakmayın ama doğru söylemiyorsunuz.” Yazdığı tweeti paylaştı.

Selda Tandoğan Demirel başdanışmanlık görevini “Sayın Genel Başkanımızın şahsıma tevdi ettiği, büyük onur olan Genel Başkan Başdanışmanlığı görevi için takdirlerine şükranlarımı sunuyorum” sözleriyle duyurmuştu.

Selda Tandoğan Demirel ismi neden tepki aldı?

Meral Akşener’e Başdanışman olan Selda Tandoğan Demirel,  Turuncu ‘devrim’lerin finansörü olan National Endowment for Democracy (NED) adlı kuruluşla bağlantılı ‘Denge Denetleme Ağı’nın önde gelen isimlerindendir.  Bu kuruluş ile olan yakınlığı özellikle Milliyetçi-Ülkücü çevrelerden yoğun eleştiri aldı.

NED NEDİR?

1983 yılında kurulan NED adlı kuruluş, eski CIA ajanlarının çalıştığı ve özellikle Ortadoğu’ya Amerikan emperyalizminin çıkarları doğrultusunda şekil veren politikaların yaygınlaşmasını sağlamasıyla biliniyor. NED, Türkiye ve benzeri ülkelerdeki STK’lara finans desteği veriyor. 2012’de destek verdiği mali kuruluşlar arasında Taraf gazetesinin de yer aldığı NED, Denge ve Denetleme Ağı’na da 700 bin dolar civarında finans sağlamıştı.

DENGE VE DENETLEME AĞI’NIN FON KAYNAKLARI

Denge ve Denetleme Ağı’nın internet sitesinde hangi kuruluşlardan, ne kadar miktarda fon sağlandığı şöyle aktarılıyor:

- Ocak 2014-Aralık 2015 döneminde; Avrupa Birliği Komisyonu Sivil Düşün Programı, İstanbul Politikalar Merkezi (İPM), National Democratic Institute (NDI), Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı Avrupayı Birleştirme Programı, Alman Marshall Vakfı Karadeniz İşbirliği Fonu ve Hollanda Kraliyeti MATRA Programı’ndan toplamda 3,051,090.21 TL fon sağlandı. 2016-2017 için ise; NDI ve İPM’nin ayni katkıları hariç toplam 722,422 TL tutarında fon sağlandı.

23283237_10213197732552191_1989966871_n.png23201702_10213197749992627_1721508057_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum