Faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu'nun elektriği ne zaman kesilecek?

Faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu'nun elektriği ne zaman kesilecek?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı. Peki faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu'nun elektriği ne zaman kesilecek?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kısa süre önce Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile elektrik faturalarına tepki göstererek bir sivil itaatsizlik eylemine başladı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar hiçbir elektrik faturasını ödemeyeceğini söyledi.

Bu konuda Akşam yazarı Mustafa Kartoğlu'dan önemli değerlendirmeler geldi.

Bugün köşesinde Kılıçdaroğlu'nun faturalarını ödememesi halinde elektriğinin ne zaman kesileceğine dair takvim hakkında bilgi veren Kartoğlu, "Normalde bir fatura dönemi 5 günü geçerse elektrik kesiliyor. Ancak, 65 yaş üstü aboneler ile engelliler, şehit yakınları ve gaziler, kendi adlarına düzenlenmiş faturalarda 'kesme' uygulaması arka arkaya 3 faturaya kadar uzatıldı. Yani, Kılıçdaroğlu elektrik faturasını ödemezse, AK Parti'nin getirdiği bu kolaylıktan yararlanacak, elektriği 3 ay boyunca kesilmeyecek!" diye yazdı.

 

Kartoğlu "Kılıçdaroğlu faturayı ödedi bile" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı;

 

"CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, bunun Kılıçdaroğlu'nun 'kişisel protestosu' olduğunu, 'kurumsal bir karar alınmadığını' açıklayarak düzeltme yapmaya çalıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını 'iyi tarafından' vermeye gayret eden medya organları, bu yönde görüş alabileceklerini düşündükleri uzmanlara mikrofon uzattılar. Ancak örneğin Prof. Barış Doster, Deutsche Welle Türkçe'ye, özetle, "Kafamıza göre her eyleme 'sivil itaatsizlik' yaftası, tanımlaması yapamayız. Sıradan bir vatandaş sivil itaatsizlik yöntemlerine başvurabilir. Ama bir siyasal parti genel başkanı, hele de ana muhalefet partisinin genel başkanı, milyonlarca oyu, 100 küsur yıllık bir geçmişi olan bir partinin başkanı sivil itaatsizlik yöntemine başvurmamalıdır.

Onun bu meseleyi toplumsallaştıracak, başta parti örgütü olmak üzere çok çeşitli araçları vardır. Ayrıca bir parti genel başkanının her türlü eylem ve söylemleri partisini bağlar, 'bu benim kişisel tasarrufumdur, kimseye düşün peşime demiyorum' diyemez. Acaba CHP genel başkanının bu çağrısına parti yöneticileri, milletvekilleri, il yönetimleri, delegeleri, seçmenleri uyacak mı?" dedi.

Hafta sonunda Habertürk'te hukukçu Dr. Rezan Epözdemir de, bir kanuna aykırılıktan değil ama sözleşmeye aykırılıktan söz edilebileceğini, ancak siyaseten yapılanın doğru olmadığını vurguladı. Epözdemir, Kılıçdaroğlu'nun 'mütevazı çalışma masası' olarak gösterilen videosunun Boğaz manzaralı bir otelin 'başkanlık süiti' olduğunun ortaya çıkmasına da atıfta bulunarak, bunu "parti içinden Kılıçdaroğlu'na operasyon" diye niteledi.

Salim kafayla düşünelim;

İcraat sorumluluğu olmayan, devleti koruma sorumluluğunu da hissetmeyen, politika üretemeyen bir parti ve ittifakı, halkın yaşadığı ekonomik zorluklardan doğan 'rüzgarı' değerlendirme adına da tutarlı bir tepki geliştiremiyor. Üstelik, cumhurbaşkanı adaylığı için herkes birbirine kumpas kuruyor!

Sonra da Türkiye'yi yönetmeye, sorunları çözmeye talip olduklarını söyleyebiliyorlar!

 

65 YAŞ ÜSTÜNÜN ELEKTRİĞİ 3 AY KESİLMİYOR

 

Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir, Kılıçdaroğlu'nun fatura ödememe açıklamasına dair enteresan bir noktaya daha dikkat çekti.

Normalde bir fatura dönemi 5 günü geçerse elektrik kesiliyor.

Ancak, 65 yaş üstü aboneler ile engelliler, şehit yakınları ve gaziler, kendi adlarına düzenlenmiş faturalarda 'kesme' uygulaması arka arkaya 3 faturaya kadar uzatıldı.

Yani, Kılıçdaroğlu elektrik faturasını ödemezse, AK Parti'nin getirdiği bu kolaylıktan yararlanacak, elektriği 3 ay boyunca kesilmeyecek!"


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.