Faydaları saymakla bitmiyor! Kanseri iyileştiriyor

Faydaları saymakla bitmiyor! Kanseri iyileştiriyor

Karaciğer dostu olarak bilinen enginarın saymakla bitmeyen faydalarını Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak anlattı. İşte enginarın faydaları;

Bahar aylarına girdiğimiz şu günlerde mevsim değişikliğine bağlı olarak vücutta yorgunluk ve halsizlik belirtileri görülebiliyor. Özellikle bu belirtilerin baş gösterdiği zamanlarda, vitamin ve minarel içeriği zengin sebze ve meyveleri tüketmek gerekiyor.

Vücut sağlığı için oldukça önemli sebzeler arasında bulunan enginarın faydalarını Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak anlattı.

enginar-faydalari-siyasetcafe.jpg

Vücut sağlığı için son derece faydalı bir sebze olan enginarın faydaları saymakla bitmiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak, pek çok hastalığa iyi gelen enginarın aynı zamanda kanser savaşçısı olduğunu söyledi.

enginar-mevsimi-siyasetcafe.jpg

Deniz Şafak,“Güçlü bir antioksidan kaynağı olan enginar, aynı zamanda hücre yenileme özelliği taşırken yaşlanma etkilerini de geciktirir. Kanser savaşçısı enginarın yorgunluk hissini azaltmada da etkisi büyüktür” dedi.

YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR

Faydaları saymakla bitmeyen enginar, kalp ve mide sağlığını korumasının yanı sıra yaşlanmayı da geciktiriyor.

enginar-faydalari-saymakla-bitmiyor.jpg

YORGUNLUK HİSSİNİ AZALTIYOR

Kanser savaşçısı enginarın yorgunluk hissini azaltmada da etkisi büyük. Sindirim sisteminin güçlenmesini sağlayan enginar, vücuttaki toksinlerin de atılımını sağlıyor.

enginar-faydalari-siyaset-cafe.jpg

Günümüzde daha çok yemeklerde içi kullanılan enginar, genellikle Güney Avrupa ve Akdeniz ülkelerinde yetişiyor. Enginar yapraklarının da en az içi kadar faydalı olduğunun bilinmesi gerekiyor.

Sağlam bir lif kaynağına sahip olan enginarın, 100 gramı yalnızca 67 kalori içeriyor. Midenin boşalmasını geciktirmesi ve tok tutma özelliğiyle de diyetleri destekliyor.

enginar-zayiflatir-mi-siyasetcafe.jpg

Vücuttaki toksinlerin atılımını sağlayan enginarın 100 gramında ortalama 1,2 gram posa var. Sindirim sisteminin işleyişini de hızlandıran enginar, kolesterolün düşürülmesine katkı sağlıyor.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR

Karaciğer dostu olarak bilinen enginar, vücutta biriken alkolün atımını kolaylaştırıyor. Aynı zamanda, karaciğer yağlanmasının da önüne geçiyor.

zeytinyaglienginar.jpg

Bazı çalışmalar sonucunda, enginarın kan şekeri üzerinde olumlu etkileri olduğu gözlendi. Düzenli enginar tüketimi, kan şekerinde yaşanan iniş çıkışları düzenliyor.

NASIL TÜKETİLMELİ?

Faydalarının yanı sıra nasıl pişirilmesi ve nasıl tüketilmesi gerektiği de önem taşıyor. Pişirme süresini kısa tutmak gerekiyor. Çünkü fazla ateşe maruz kaldığında içindeki vitaminler kayboluyor.

1430145929423.jpg

Zeytinyağlı yemek olarak servis edilen enginar ayrıca az yağlı şekilde de pişirilmelidir. Ortalama bir enginar için kullanılacak bir tatlı kaşığı zeytinyağı, yağda eriyen vitaminlerin vücut tarafından kullanılmasını sağlar.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.