Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere 5 mucize öneri

Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere 5 mucize öneri

Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için mucize önerilerde bulunan Diyetisyen Ceysi Kazado, önemli açıklamalarda bulundu. İşte Uzman Diyetisten’in açıklamaları;

Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık kıyafetler gün yüzüne çıktı. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte kilo verme telaşı başladı. Kilo vermek için mucize diyetler arayanlara Diyetisyen Ceysi Kazado, sağlıklı kilo verme konusunda önemli bilgilerini paylaştı.

İşte Diyetisyen Ceysi Kazado, sağlıklı kilo verme konusundaki tavsiyeleri;

 

ÖĞÜN ATLAMADAN AZ AZ SIK SIK BESLENİN!

Günde 3 ana 3 ara öğün yapmalısınız. Ara öğünler de ana öğünler kadar çok önemlidir. Aç kalarak kilo verilir yönündeki duyumlara asla inanmayın. Çünkü aç kaldığımızda kan şekeri bir anda düşüyor ve bir sonraki öğüne ‘Kurt gibi acıktım’ diyerek yiyecek tüketimini fazla abartıyoruz. O yüzden aç kalmak yok, mutlaka ara öğünler yapılacak. Ara öğünlerde meyve, kuru meyve, kuruyemiş, süt, yoğurt, grisini hafif ve sağlıklı atıştırmalıklar tüketilmelidir.

sususzluk-002.jpg

SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN

Her gün mutlaka 2-2.5 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin. Hatta düzenli olarak yanınıza su şişesi taşıyın hem böylece içtiğin suyun miktarını daha kolay anlayabilirsiniz. Unutmayın ki, su tüketmeden formu korumanın, egzersiz yapmanın ya da doğru beslenmenin bir faydası olmayacaktır. Su tüketimi azaldıkça vücutta depolanan yağ miktarı artmaya başlar, vücut ödem tutar ve kilo alımı gerçekleşir. Bu nedenle bol bol su içmeyi ihmal etmeyelim.

sebze-meyve-2.jpg

SEBZE VE MEYVEYİ MUTLAKA TÜKETİN

‘Unutma ne yersen o’sun!’ Beslenme programınızda bolca sebze ve meyveye yer verin. Sebzeler ve meyveler en zengin vitamin ve mineral deposudur. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler diğerlerine göre çok daha fazla vitamin ve mineral içerir. Aynı zamanda içerdikleri yüksek posa ve liften dolayı sindirim sisteminin en iyi dostudur.

hardlopen.jpg

EGZERSİZ ŞART!

Fiziksel aktivite, metabolizmayı hızlandıran en temel faktörlerden biri. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa bol bol yürüyüş yapın. Sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenme ve egzersiz şart.

KARBONHİDRAT TÜKETMEKTEN KORKMAYIN

Diyet yaparken yapılan en büyük hata karbonhidratı listeden çıkarmak oluyor. Tabii ki börek, çörek, açma, poğaça, kek, pasta vb. gibi beyaz unlu ürünlerden bahsetmiyoruz. Onları komple hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor.

Ekmek yemekten korkmayın, her öğünde mutlaka 1 dilim tam buğday, çavdar, ekşi mayalı vb. gibi esmer ekmek tüketin. Karbonhidratın en güzel kaynağı ekmektir. Eğer hiç karbonhidrat tüketmezseniz vücutta yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı, unutkanlık ve yeterince doyamamak gibi problemler meydana gelir.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.