FBI çalışanı: Türkiye Rahip Brunson’un hayatını kurtardı

FBI çalışanı: Türkiye Rahip Brunson’un hayatını kurtardı

Amerika Birleşik Devleti ile Türkiye arasında krize neden olan Papaz Brunson hakkında çok konuşulacak iddialar ortaya atıldı. İşte o iddialar ve haberin ayrıntıları;

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutukluluğu ev hapsine çevrilen Rahip Brunson hakkında bomba bir iddia dile getirildi. FBI eski çalışanı Sibel Edmonds, birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu ve Türkiye’nin Brunson’un hayatını kurtardığını ileri sürdü.

ABD'nin Türkiye hakkındaki yaptırım kararını sert bir dille eleştiren FBI eski çalışanı Sibel Edmonds, ajan Andrew Brunson'ın öldürülebileceğini belirtti.

Bir dönem Amerikan iç istihbaratı olarak bilinen FBI-federal soruşturma bürosu için çalışan Sibel Edmonds, dış istihbarata bakan CIA (merkezi haber alma teşkilatı) içinde derin bir yapı olduğunu ve bu olayı örtbas etmeye çalıştığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ne zaman ki Pastor Brunson ile ilgili bir ilerleme olursa CIA içindeki bu derin yapı olaya müdahale ediyor. Ayrıca eşi Naurin Brunson’u kullanarak uluslararası kurumlara Türkiye'yi, işkence ve kötü muamele gibi suçları işlemiş gibi gösteriyorlar. Halbuki Türk devleti onun hayatını kurtarıyor. Çünkü CIA içindeki bu derin yapı Brunson’u Türk hapishanesinde iken zehirleyerek öldürmeyi ve hatta bu suçu Türkiye'ye atmayı düşünüyor.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.