FBI İstediği Bilgisayarı Hackleyebilecek!

FBI İstediği Bilgisayarı Hackleyebilecek!

Yeni onaylanan yasaya göre FBI, eğer mahkeme kararı çıkarsa istediği bilgisayarı resmi olarak hackleyebilecek! Kişisel güvenlik konusunda tartışmalar başlatan bu kararın detayları haberimizde.

Geçtiğimiz aylarda gündemi uzun bir süre meşgul eden Apple ve FBI arasındaki gerginlik , sancılı bir süreç sonrasında sonuca bağlanmıştı. Bu olaydaki tutumundan dolayı oldukça tepki çeken FBI, yine okların hedefinde olacak gibi görünüyor.


FBI'ın yasa değişikliği talebi üzerinde açılan davada Amerikan Anayasa Mahkemesi geçtiğimiz günlerde çok ses getirecek bir karara imza attı. 41 numaralı yasada yapılan değişikliğe göre FBI istediği bilgisayarı, istediği yerde, istediği an hackleyebilecek!

Yasanın değişiklik öncesindeki hali daha kısıtlıydı. Örneğin, eğer New York'taki bir juri tarafından FBI'a hackleme izni verildiyse bu izin sadece New York sınırları içerisinde geçerliydi.
 
 
Fakat değişiklikten sonra artık FBI dünya üzerindeki istediği bilgisayarı veye elektronik cihazı, istediği anda hackleme yetkisine sahip olacak.

Bulunduğu eyalete bağlı olmaksızın herhangi bir juriden aldığı hackleme yetkisini dünya çapında kullanabilecek olan FBI, bu şekilde olayların daha hızlı bir şekilde çözüleceğini düşünüyor.

Öte yandan son kullanıcıların değişikliğe tepkisi çığ gibi büyüyor. FBI'ın bu yetkiyi kötüye kullanması durumunda oluşacak hasarlara dikkat çeken binlerce Amerikan vatandaşı karara oldukça öfkeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.