FED, beklenen faiz kararını açıkladı

FED, beklenen faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (FED), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy  birliğiyle alındığı belirtildi.

Bankanın bu zorlu dönemde ABD ekonomisini desteklemek için tüm  araçlarını kullanmaya kararlı olduğu yinelenen açıklamada, böylece maksimum  istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinin desteklendiği ifade edildi.

Açıklamada, aşılamada kaydedilen ilerleme ve güçlü politika desteği  ile ekonomik faaliyet ve istihdam göstergelerinin güçlenmeye devam ettiği  aktarıldı.

"Ekonomik görünüme yönelik riskler devam ediyor"

Salgından en olumsuz etkilenen sektörlerin iyileşme gösterdiği ancak  tam olarak toparlanmadığına işaret edilen açıklamada, enflasyonun yükseldiği  ancak bu yükselmenin büyük ölçüde geçici faktörlerden kaynaklandığı vurgulandı.

Açıklamada, genel finansal koşulların destekleyici olmaya devam ettiği  belirtilerek, "Ekonominin gidişatı salgının seyrine bağlı olmaya devam ediyor.  Aşılarla ilgili ilerleme, halk sağlığı krizinin ekonomi üzerindeki etkilerini  azaltmaya devam edecek, ancak ekonomik görünüme yönelik riskler devam ediyor."  değerlendirmesinde bulunuldu.

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) uzun vadede maksimum istihdam  ve yüzde 2 enflasyon hedefini sağlamayı amaçladığı yinelenen açıklamada, bu  hedeflere ulaşılana kadar para politikasının destekleyici duruşunun  sürdürülmesinin beklendiğinin altı çizildi.

 

"Ekonomi hedefler doğrultusunda ilerleme kaydetti"

Açıklamada, federal fon oranı için hedef aralığın yüzde 0 ile 0,25  arasında tutulmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Bankanın mevcut varlık alımında değişikliğe gitmediği de belirtilen  açıklamada, "Ekonomi hedefler doğrultusunda ilerleme kaydetti ve Komite  önümüzdeki toplantılarda ilerlemeyi değerlendirmeye devam edecektir." ifadesi yer  aldı.

 Açıklamada, Komitenin uygun para politikası duruşunu değerlendirirken  gelen verilerin ekonomik görünüm üzerindeki etkilerini izlemeye devam edeceği ve  hedeflere ulaşılmasını engelleyebilecek risklerin ortaya çıkması halinde, para  politikası duruşunu uygun şekilde ayarlamaya hazır olacağı yinelendi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.