Fed faiz kararı piyasaları nasıl etkiledi? Bitcoin için bomba tahmin

Fed faiz kararı piyasaları nasıl etkiledi? Bitcoin için bomba tahmin

Fed'in yeni açıkladığı faiz kararı sonrası kripto para borsası başta olmak üzere finansal piyasalar müthiş bir dalgalanma yaşadı.

Uzunca bir süredir 21 bin doların üzerine çıkamayan Bitcoin, Fed’in faiz kararından hemen sonra 20.400 doların altına düştü. Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamasından sonra tüm piyasalarda sert dalgalanmalar yaşandı. Bitcoin fiyatı önce düştü, sonra borsalara paralel olarak yükselişe geçti.

 

FED FAİZ KARARI BITCOIN FİYATINI ETKİLEDİ


Riskli varlıklarda satış baskısı ve endişeler, kripto varlık piyasalarını olumsuz etkiledi. Bundan en çok etkilenen kripto para Bitcoin oldu. Fed faiz kararı da Bitcoin’in dengesini altüst etti. BTC önce düştü, sonra yükseldi. Powell’ın faiz kararını açıklamasından sonra 22 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, ne zaman yükselir, yükselir mi? 

 

"KRİPTO DÜNYASININ BAZI PARÇALARI PATLADI"


Doubleline Capital CEO'su Jeffrey Gundlach, Bitcoin fiyatının 10 bin dolara düşme ihtimalinin bulunduğundan bahsetti.

 

“Kripto dünyasının bazı parçaları patladı” diyen Gundlach, incelediği grafiklere göre şunları aktardı:

 

“Bitcoin 30 bin dolar desteğinden düştüğünde grafiklere baktığımda, 20 bin dolara çok hızlı gelebildiğini gördüm. Fed çok kısa vadeli hareket eder hale geldi. Yıl sonu enflasyon yüzde 7’ye yaklaşabilir. ABD ekonomisi sanıldığından daha zayıf görünüyor. Bitcoin fiyatı 20 bini bulur demiştim, öyle de yaptı. 10 bin doların altına da düşebilir.”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.