Felsefe profesöründen dün geceye damga vuran sözler

Felsefe profesöründen dün geceye damga vuran sözler

Dün gece televizyon kanallarındaki tartışma programlarının içinde geceye damga vuran program Billur Aktürk'ün Kanal24'de sunduğu 'Gündem Dışı' programı oldu. Programa Prof. Oktay Taftalı ve Prof. Öcal Oğuz'un konuşmaları damga vurdu.

Türk toplumunun özelliklerinin tartışıldığı programda, Prof. Dr. Oktay Taftalı, "Ülke ve toplum olarak her şeyimiz var ama bir ütopyamız yok, bir ülkümüz yok. Eskiden ilkokullarımızda ülkü birliği öğretilirdi.... Şimdi hangi üniversitemizin bir toplum projesi var. Gerçekleştirilmesi zorunlu olmasın, hayal olsun. Hayallerimizi mevcut kültürel kalıtımızın üzerinde inşa etmeliyiz. Bunların üzerinden günümüzü ve tarihimizi hayal edip ileriye taşıyabiliriz." dedi.

Tartışma programında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz'sa şunları söyledi:  "Kültürümüz ölüyor kültürümüzü koruyalım dediğimizde kültürümüz ne ki neyini koruyalım demekte zorlanıyoruz. Değerlerimizi koruyalım da diyoruz. değerler denince biz bilim insanları hemen üç şeye bakarız. Geçiş ritüelleri doğum-düğün-ölüme bakarız. Doğumda patik örülüpa nalı babalı büyütsün vs. ziyareti yapılırdı, çocuklar da katılırdı bu ziyarete. Şimdi var mı?...   

"Sevgililer Kerem ile Aslı gibi değil Romeo Jülyet gibi aşık oluyor. Köroğlu gibi değil de Robin Hood gibi zenginden alıp fakire veriliyor... Parklara Sindrella yapıyorlar vs. ama bir tane bizden koyamıyorlar... Eşine şiddet uygulayan kocalar eskiden komşuları tarafından uyarılır uyarıyı dinlemezse tecrit edilirdi..."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum