Festival başkanı: Cannes Film Festivali de tehlikede

Festival başkanı: Cannes Film Festivali de tehlikede

Her yıl Mayıs ayında düzenlenen uluslararası Cannes Film Festivali'nin de koronavirüs önlemlerinden etkilenmesi an meselesi. Festival başkanı Pierre Lescure salgının kötüleşmesi halinde organizasyonu iptal edebileceklerini söyledi

Fransa hükümetinin aynı anda 5 bin kişinin kapalı bir alan bulunması yasaklaması sonrası Cannes Film Festivali'nin iptal edilme olasılığı ciddi anlamda konuşuldu, ancak henüz herhangi bir karar alınmadı. Yine de dünyanın dört bir yanından binlerce insanı ağırlayan festivalin iptal edilme olasılığı gündemdeki yerini koruyor.

 

Cannes Film Festivali başkanı Pierre Lescure, 16 Nisan tarihinde düzenlenecek basın toplantısı öncesi Fransız gazetesi Le Figaro'ya açıklama yaptı.

 

Lescure "Salgının zirve noktasının Mart sonu olacağını ve Nisan ayında daha iyi nefes alacağımızı umut ederek mantık çerçevesinde iyimser kalmaya çalışıyoruz. Ama bizler ihmalkar değiliz. Eğer böyle olmazsa, iptal ederiz" dedi.

 

Cannes Film Festivali'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında onlarca etkinlik ve festival iptal edilme tehlikesi altında bulunuyor. Filmlerin çekimleri iptal ediliyor; gösterimler erteleniyor; markalar festivallerden çekiliyor, film şirketleri ofislerini kapatıyor. Salgının sinema sektörüne 2 ayda verdiği zararın 5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.