Fethullah Gülen'in kardeşini, konuşmasın diye CIA mı öldürdü?

Fethullah Gülen'in kardeşini, konuşmasın diye CIA mı öldürdü?

Teröristbaşı Fethullah Gülen’in kardeşi Salih Gülen’in, İstanbul’da saklandığı evde hayatını kaybettiği öğrenildi. Salih Gülen için terör örgütü üyeliği nedeniyle 10 yıl hapis cezası isteniyordu.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in kardeşi Salih Gülen’in İstanbul’da saklandığı evde öldüğü öğrenildi. Salih Gülen için FETÖ üyeliğinden 10 yıl hapis cezası isteniyordu.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ‘Gülen Matbaası’ adlı iş yerinde ele geçirilen doküman ve notlar incelendi. Bu inceleme sonucu, FETÖ/PDY’nin dergi, gazete, radyo ve televizyon gibi iletişim alanında faaliyetlerinin olduğu ve bu yayın organlarının, örgütün çıkarları doğrultusunda hareket ettiği ifade ediliyor.

FETÖ’NÜN FİNANS KAYNAĞI

İddianamede ayrıca, bu yayın organları temsilcilerinin FETÖ/PDY’nin üst düzey yöneticilerinden talimat aldığı belirtildi. Yayın organlarının faaliyetleri sonucu elde edilen gelirin, FETÖ’nün finans kaynağını oluşturduğu ifade edilerek, örgütün, devletin hassas ve etkili kurumları bünyesindeki kadroların sağladığı avantajları kullandığı, pek çok operasyonel faaliyetlerde bulundukları, adli, idari ve istihbari kolluk görevi ifa eden ve aynı zamanda güç kullanma yetkisine sahip olan emniyet teşkilatında da yapılandığı belirtiliyor.

ÖRGÜTE ÜYE KZANDIRMAYA ÇALIŞMIŞLAR

Sabah Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, örgütün elebaşı Fethullah Gülen’e ait oldukları ifade edilen, ses/video kasetlerine çekilen vaaz ve konuşmaları FETÖ üyesi oldukları belirtilen Salih Gülen ve Samih Yalçın’ın örgüte üye olan ya da yakınlık duyanlara anlatmak ve dinlettirmek suretiyle örgüte eleman kazandırmayı hedefledikleri kaydedilen iddianamede, Salih Gülen ile Samih Yalçın’ın örgüte aktarılan himmet toplama eyleminde de aktif olarak hareket ettikleri belirtiliyor.

5 YILDAN 10 YILA KADAR CEZASI İSTENDİ

İddianamede, Fethullah Gülen’in ‘Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık’, ‘Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ ve ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçlarından dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapsi, Salih Gülen ve Samih Yalçın’ın ise ‘Silahlı terör örgütüne üyelik’ suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

SAMİH YALÇIN TUTUKLANMIŞ ANCAK SALİH GÜLEN BULUNAMAMIŞTI

Erzurum’da FETÖ/PDY’ye ilişkin soruşturma kapsamında, ‘Fethullah Gülen’in kardeşi Salih Gülen’e ait matbaada, paralel yapıya ait suç unsuru oluşturan birçok bilgi ve belgenin saklandığı’ iddiasıyla yapılan operasyonda, pek çok materyal ve doküman ele geçirilmiş, gözaltına alınan, matbaanın ortağı Samih Yalçın tutuklanmış, Fethullah Gülen ve Salih Gülen hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bu soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda teröristbaşı Fethullah Gülen’in kardeşi Salih Gülen’in öldüğü öğrenildi. Salih Gülen’in ayrıca İstanbul’da bir evde saklandığı da ortaya çıktı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.