FETÖ borsası davasında flaş yazışma! 'Yargıtay'ı ticarethaneye çevirdik'

FETÖ borsası davasında flaş yazışma! 'Yargıtay'ı ticarethaneye çevirdik'

Adı 'FETÖ' borsasına karışan Yargıtay Tetkik Hakimi Muhsin Ülker'in bir yazışmasında 'a.k Yargıtay'ı ticarethaneye çevirdik' dediği belirtildi.

İstanbul'da 'FETÖ' borsası suçlamaları sebebiyle meslekten atılan savcılar Lütfi Karabacak ve İsmet Bozkurt hakkındaki davada adı geçen Yargıtay Tetkik Hakimi Muhsin Ülker hakkında dava açıldı.

 

'YARGITAY'I TİCARETHANEYE ÇEVİRDİK'


İddianamede 'Görevi kötüye kullanma ve nüfuz ticareti' ile suçlanan Ülker’in, bir yazışmasında 'a.k Yargıtay'ı ticarethaneye çevirdik' dediği belirtildi.

Ülker, Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama neticesinde 'nüfuz ticareti”' suçundan 3 sene 1 ay 15 gün hapse mahkum oldu. Fakat dosya istinaf aşamasında, savcılar Karabacak ve Bozkurt ile savcılara rüşvet verdiği öne sürülen Murat Ayyıldız hakkında Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde görülen dava ile birleştirilmesi gerektiği gerekçesiyle bozuldu. Yargıtay dairesi ve yerel mahkeme arasında birleştirme hususunda uyuşmazlık meydana gelince, Yargıtay Ceza Genel Kurulu son sözü söyleyip dosyanın bir defa daha yerel mahkemeye yollanmasına karar verdi. Ülker, tekrar yargılanacak.

 

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİLER


İstanbul Adliyesindeki 'FETÖ' borsası suçlamaları ile alakalı soruşturma çerçevesinde savcılar Lütfi Karabacak ve İsmet Bozkurt meslekten atılmış ve haklarında “rüşvet”, “görevi kötüye kullanma”, “nüfuz ticareti”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “gizliliğin ihlali” suçlamalarından 28 sene 6 aya dek hapis talebiyle dava açılmıştı. Savcılar hakkındaki dosya ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 5. Ceza Dairesinde görülürken, savcılara rüşvet verdikleri öne sürülen Burak Çağlan Kızılhan, Hasan İnce ve Murat Ayyıldız hakkında İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmış, dosyalar içlerinde irtibat olduğu gerekçesiyle Yargıtay’daki dosya ile birleştirilmişti.

Savcılara rüşvet verdiği öne sürülen Murat Ayyıldız ile irtibatı belirlenen Yargıtay Tetkik hakimi Muhsin Ülker hakkında da “görevi kötüye kullanma ve nüfuz ticareti” suçlamasıyla dava açıldığı belirlendi. Ankara Batı Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, Ayyıldız hakkında İstanbul’da soruşturma açılmasının ardından, şüphelinin irtibatlarının incelendiği, bu çerçevede gerçekleştirilen araştırmada, Ayyıldız ile Ülker’in irtibatına ulaşıldığı kaydedildi. Ayyıldız’ın el konulan telefonunda ikili arasında çok sayıda yazışmaya rastlandığı belirtilen iddianamede, tetkik hakimi Ülker’in Yargıtay’da olan dosyalar hakkında Ayyıldız’a bilgi aktardığı, dosyalardaki açıklar ve itiraz sebepleri hususunda yardım ettiği, Yargıtay’da temyiz aşamasında olan bazı dosyalar hakkında hukuki görüşünü söylediği belirtildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.